Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 13 Eylül'de Başlıyor. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Üniversite’nin ne zaman açılacağını açıkladı. Rektör Aktekin, "Üniversitemiz, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı için 13 Eylül 2021 Pazartesi günü açılacak." dedi.

NEVÜ 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı 13 Eylül 2021'de başlıyor...

Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarında eğitim öğretim süreçlerinin sağlıklı ve güvenli yürütülebilmesi için gereken tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda;

Üniversitemizde teorik ve uygulamalı dersler yüz yüze yürütülecektir. Ancak bazı dersler, Pandemi şartlarından bağımsız olarak tamamen veya kısmen uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacaktır. Hangi derslerin uzaktan, hangi derslerin yüz yüze eğitim yöntemiyle yapılacağı ilgili fakülte ve yüksekokulun web sayfasında duyurulacaktır.

Yüz yüze yapılması planlanan dersler pandeminin seyri izlenerek gerektiğinde akademik birim kurullarının kararıyla uzaktan eğitim yöntemiyle yapılmaya devam edilebilecektir.

Yüz yüze yapılabilecek eğitimlerin, programların koşulları, niteliği, eğitim ortamı ve salgının seyri gözetilerek, ilgili birimlerin yetkili kurullarınca alınacak kararlar doğrultusunda dönüşümlü ya da seyreltilmiş olarak da yapılabilecektir.

Yetkili kurulların kararı doğrultusundan oturum sayılarının arttırılabilecek, seyreltilmiş grup prensibi uygulanabilecek ve buna göre ders içeriği aynı kalmak şartıyla ders süreleri kısaltılabilecektir.

Normal ders süresi uygulanacak ancak şartlar gerektirdiğinde 25 dakika yapılabilecektir.

Yüz yüze veya çevrim içi derslere devam ve sınav koşulları ilgili mevzuatında belirtildiği biçimde uygulanacaktır. Diğer bir ifadeyle uzaktan eğitim metodu yüz yüze eğitim yönteminin tabi olduğu mevzuata aynen tabidir.

Teorik ve uygulamaları derslerin ara sınav, final ve bütünleme sınavlarının yüz yüze yapılacaktır. Ancak pandeminin seyrine göre akademik birim kararıyla çevrim içi yapılabilecektir.

Birimlerin ve derslerin özelliğine göre, ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin, derslerin bilgi paketlerinde yazılı bilgilere bağlı kalınarak ödev, proje, sunum, küçük sınavlar ve benzeri süreç değerlendirmeye yönelik biçimlendirici etkinliklerle zenginleştirilecektir. Ders bilgi paketindeki ara sınav, final sınavı ve bütünleme sınavları yapılacaktır.

Üniversitemizde yüz yüze eğitiminin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi ve sağlıklarının korunması için tüm öğrencilerimizin ve personelimizin COVİD 19 aşılarının tamamlanması istenmektedir. Aşı yaptırmayan öğrencilerimizden son 3 gün içerinde yapılmış PCR Test sonuçları okul girişinde istenebilecektir.

Sağlık Bakanlığı ve YÖK Başkanlığının kararları takip edilerek alınacak ek tedbirler ve uygulamalar düzenli olarak duyurulacaktır.

Öte yandan Nevşehir'de esnaf, ülke genelinde artan aşılama çalışmalarının ardından yaklaşık 1 buçuk yıldır ara verilen yüz yüze eğitimin tekrar başlamasını dört gözle bekliyor.