Nevşehir Esentepe Mahallesi Şafak Sokak No:14'te ki adresinde hizmet vermeye başlayan Özel Yumurcak Anaokulu, 2021-2022 eğitim öğretim döneminde 3-6 yaş arasındaki öğrencilerine kapılarını açarak kayıtlara başladı.

Milli Eğitime Bağlı olarak hizmet veren Özel Yumurcak Anaokulu resmi açılış törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Vakıf Başkanı Hüseyin Daldiken katıldı.

Nevşehir Mahmud Sami Ramazanoğlu Vakfı İl Temsilcisi Cemil Usta'nın yaptığı duanın ardından açılış kudelesi Nevşehir protokolü tarafından kesildi. Nevşehir protokol üyeleri, Nevşehir Özel Yumurcak Anaokulu’nun açılışını gerçekleştirerek, eğitim gören minik öğrencilerle yakından ilgilendiler.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Anaokulu ve İslam’ın nuru Kur’an talebelerimizleyiz. Nevşehir’imizde ilim ve irfan şuuruyla, vatan, millet sevdasıyla çağı yakalayan evlatlarımız yetişiyor… Ortaçağ karanlığında kalan Özgür Özel, senin gibi zihniyetsizler; ahlakı, onuru, erdemi ve kulluk bilincini anlayamazlar." dedi.

Vali İnci Sezer Becel, protokol üyeleri ile birlikte Nevşehir İl Merkezinde faliyetlerini sürdüren Üftade Kız Kuran Kursunu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Okul öncesi çocuklara “Geleceğine Dokunun” sloganıyla yola çıkarak tam donanımlı ekipmanları ve uzman kadrosu ile hizmete giren Özel Yumurcak Anaokulunun Müdüresi Ayşe Taşpınar yaptığı açıklamada; “Son derece modern ve hijyenik olarak tesis edilen, özel hobi bahçeleri, her çocuğun bireysel özelliklerine uygun farklı eğitim sistemiyle Nevşehir'in örnek okul öncesi eğitim kurumu olmak için yola çıktık. 3-6 yaş arası çocuklarımıza eğitim verecek olan kurumumuzda çocuklarımızı, yaparak-yaşayarak ve keşfederek öğrenmeleri için hazırladığımız ortamda, dini, kültürel ve evrensel değerleri dikkate alarak yetiştireceğiz. Düşüncelerini rahatça ifade eden, özgüven duygusu yüksek, problem çözme becerisi gelişmiş, ihtiyaçlarını kimseye ihtiyaç duymadan karşılayabilen, dinini, vatanını, sanatı ve bilimi seven, nitelikli bireyler yetiştirmek için varız” 

Bu manada oyun odası, drama odası, hobi köşeleri ile donatılı anaokulumuzun branş eğitimlerinde, İngilizce, Matematik, Değerler Eğitimi (Kuranı Kerim, Güzel Ahlak ve Din bilgisi) Akıl Oyunları, Drama, Görsel Sanatlar, el becerisi gibi eğitimlerimiz olacaktır.” dedi.

Vakıf Başkanı Hüseyin Daldiken'de yaptığı açıklamasında; “En kıymetli varlıklarımız çocuklarımız İslam yaşam tarzını sadece evde yaşanması gereken bir olgu olarak algılamamalı. İslam’ın ev dışında da olması gerektiği küçük yaşta öğretilmeli. Müslüman çocukların kendi dinlerini, doğruları, haya gibi gereklerini küçük yaşta öğrenmeleri gerekiyor. O nedenle böyle bir anaokuluna şehrimiz Nevşehir'de ihtiyaç vardı. Bizde bu eksikliği gidermek için bu güzide kurumumuzu Nevşehir halkının hizmetlerine sunduk” dedi...

Nevşehir Mahmud Sami Ramazanoğlu Vakfı İl Temsilcisi Cemil Usta; "Özel Yumurcak Anaokulu ile ana gayemiz çocuklarımıza Besmeleyi, Kelime-i tevhidi öğretmek ve Yüce Rabbimiz Allah'ı ve Peygamber Efendimizi (S.A.V.) tanıtmak Dinini, vatanını, bayrağını, memleketini sevdirmek. Güzel ahlaklı gelecek nesiller oluşturmaktır" dedi.

Özel Yumurcak Anaokulu, Modern fiziki şartları, uzman kadrosu ve örnek eğitim modeliyle kayıtlarımız başlamıştır.

Nevşehir Özel Yumurcak Anaokulu

İrtibat tel: 0 384 213 55 20

GSM: 0 549 213 55 20

Adres: Esentepe Mahallesi Şafak Sokak No:14 NEVŞEHİR