Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca, Nevşehir ile birlikte 8 ilde lise öğrencileri arasında  düzenlenen "Projem KOP İle Hayat Buluyor" yarışmasının il dereceleri belli oldu.

KOP İdaresi tarafından uygulanan 'Projem KOP İle Hayat Buluyor' lise öğrencileri arası proje yarışması ödül töreni düzenlendi.

'Projem KOP İle Hayat Buluyor' yarışması ile Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesindeki tüm lise öğrencilerinin bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, bölgesel problemlere çözüm sunan, yenilikçi, sürdürülebilir, inovatif fikirler üretmesi ve proje hazırlama kültürlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Yarışma ile gençlerin; bölgesel ve ulusal sorunlara yenilikçi, sürdürülebilir çözümler sunan, uygulanabilir özgün proje fikirleri ortaya çıkarılacak ve desteklenmeye uygun proje fikirleri KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından proje şehirlerinde hayata geçirilecektir.

İşte Nevşehir ilimizden ödül alanlar;

Buse Batmaz; Nevşehir H.Avni İncekera Fen Lisesi ; Proje adı "Pomza ile topraksız tarım"

Sudegül Karakaya; Nevşehir H.Avni İncekera Fen Lisesi ; Proje adı "Sen güçlen gelecek aydınlansın"

Ahmet Yiğit Savatyapan; Nevşehir Lisesi ; Proje adı "Evler modern tarımla güzel"

Projem KOP ile Hayat Buluyor Yarışmasında Dereceye Giren Nevşehirli Öğrencilerimizi Tebrik Ederiz...