NEVÜ’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi Kapsamında Aile Farkındalık Seminerleri Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’nün Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi, Nevşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yürüttüğü “Nevşehir’de Bütünleştirici Eğitimin Kalitesinin Artırılması Projesi (TREESP2.1.IQSES/068)” kapsamında tüm çocuklarımızın kaliteli eğitim alarak, sağlıklı iletişimle hem sosyal hem aile hayatlarında başarılı ve güçlü birer birey olmalarına katkıda bulunmak, ailelerin çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek ve ailelere destek sağlamak amacıyla farkındalık seminerleri gerçekleştirildi.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışına; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Nevşehir Özel Eğitim Uygulama Okulu 1.2. Kademe Müdür Yardımcısı Şahin Gürlek, üniversitenin akademik ve idari personeli, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan ve özel gereksinimli çocukların tipik gelişim gösteren çocuklarla birlikte eğitim almasının önemini vurgulayan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, farklılıkların dünyaya renk kattığını söyledi.  

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat ise bu tür projelerin yaygınlaşmasının önemine ve Nevşehir’de özel eğitime yönelik yürütülen çalışmalara vurgu yaptı.  

Yapılan açılış konuşmalarının ardından özel gereksinimli bireylerin aile eğitimi hakkında sunumda bulunan Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, ‘Olumlu Davranış Desteği’, ‘İletişim’ ve ‘Sosyalleşme’ konusunda interaktif bir eğitim gerçekleştirdi.

Seminer programı, STEM ve Drama atölyesinde Eğitmenler Aytek Uğur Şen, Demet Erim ve Nursabah Daşdelen’in velilere çocuklarına STEM ve DRAMA ile nasıl daha rahat iletişim kurup eğitimlerine katkıda bulunacakları hakkında bilgi vermeleriyle sona erdi.