Topaç Köyü İlköğretim Okulu  4-A ve 4-B  sınıfı Öğretmenleri NAGİHAN DEMİRAY ve AYLİN SAVCI öncülüğünde Milli Kültür Ögeleri konulu sergi ve kermes düzenlendi.

Topaç Köyünde Bir İlk...

Topaç Köyü İlköğretim konferans salonunda düzenlenen etkinlik ilk defa yapılmasına rağmen öğretmenlerimizle öğrencileri ve velilerinin ortaklaşa yapmış oldukları çalışma uyum tam not aldı.

4-A ve 4 –B Sınıfı Öğretmenleri  Nagihan DEMİRAY ile Aylin SAVCI  özellikle kendi sınıf ve diğer öğrenciler vasıtası ile yapılan serginin amacına uygun Milli Kültürümüzü yansıtan el emeği göz nuru ve geçmiş zamanda kullanılan el araç ve gereçleri Topaç Köyü mutfak Kültürünü yansıtan yiyecek ve içeceklerden oluşan  sergi ve Kermes ilgi odağı oldu.

Topaç Köyü İlköğretim 4. sınıf öğrenci ve öğretmenlerince düzenlenen Milli Kültür Ögeleri Konulu Sergi ve Kermes e ilgi hayli yoğundu...

Acıgöl Kaymakamı Doğukan KOYUNCU, İlçe belediye başkanı Ercan ERTAŞ, Karapınar belediye başkanı Yasin GÜNEŞ, İlçe Milli eğitim müdürü Uğur ÇATKILI, çevre köylerden Okul müdürleri yanı sıra Topaç köyü ortaokul müdürü Mustafa KALELİ İlköğretim müdürü Levent FİDAN, Müdür yrd. Kadriye AYDIN GÜRBÜZ  ve diğer öğretmenlerle birlikte Köyümüz halkının yoğun ilgisi vardı. Kurulan stanları gezen Kaymakam KOYUNCU ve hazırun çocuklarla yakından ilgilenip geçmişte ve günümüzde kullanılan el araç ve gereçleri hakkında miniklerden mini bilgiler aldılar.

Köyümüz halkından ASİM CİNGİTAŞ sazı ile Kaymakam KOYUNCU nun “nennide feridem” türküsü isteğini  çalıp söylemesi bir hayli ilgi çekti. Topaç Köyü sakinlerinden CİNGİTAŞ özellikle torunlarının isteği üzerine bütün işlerini bırakarak bu etkinliğe katıldığını ve çok memnun olduğunu beyan etti. Sazına sözüne sağlık.

Topaç Köyü Mutfağından hanımlarımızın hüner ve becerisi ön planda idi özellikle hanımlarımızca hemen orada kurulan seyyar tandırda yapılan sıcacık  gözlemeler  Kaymakam KOYUNCU  Belediye başkanlarımız Ercan ERTAŞ Yasin GÜNEŞ ve diğer misafirlere yapılan köy ayranı ile birlikte ikram edildi.

Köyümüzde bir ilke imza atan  Milli Kültür Ögeleri  adı altında sergi ve Kermes düzenleyen Topaç Köyü İlköğretim Öğretmenleri Aylin SAVCI ve Nagihan DEMİRAY “ bu tür etkinliklerle amaçlarının çocuklara geçmişini unutturmamak gelenek ve göreneklerine daha sağlam bağlanmak toplumda son zamanlarda internet akıllı cep telefonları  ile sosyal medya üzerinde yalnızlaşan çocuklarımızı topluma ve halka kazandırmak  bunları yaparken de hayatın bir gerçeği olan toplumsal geçim kaynaklarımızla küçük te olsa maddi kazanç elde ederek ailelerine ve ilerde kendi yaşantılarına onları bir nebze olsun hazırlamak istedik.Kermeste toplanan ev yapımı yiyecek ve içeceklerden  öğrenciler cep harçlıkları ve Özellikle Topaç Köyü Halkının BAĞIŞ KUTUSU na yapmış oldukları Maddi birikim Okulumuz ihtiyaçları için Okul Aile birliği hesabına aktarılacak.”

Nagihan DEMİRAY Öğretmenimiz özellikle Köy halkından bu derece ilgi beklemediğini özellikle BAĞIŞ KUTUSU na  köy halkınca yapılan bağıştan çok memnun olduklarını her bir bireye FİB HABER aracılığı ile teşekkürü borç bildiklerini belirtti.

Bizlerde TOPAÇ KÖYÜ adına bu etkinliği düzenleyen Öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkürü borç biliriz ve bu tür etkinliklerin devamını bekleriz

Haber-Fotoğraf: Adnan Yıldız