İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan Nevşehirliler istişare toplantısında bir araya geldiler.

Nevşehirli STK temsilcilerinin katılımlarında düzenlenen İstişare toplantısında, "Esenyurt Nevşehirliler Yardımlaşma Ve Dayanışma Dernegi" ismiyle yeni bir dernek kurma kararı alındı.

Konu hakkında FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Nevşehirli değerli hemşehrimiz İş Adamı Yaşar Eroğlu şu açıklamalarda bulundu; "Esenyurt Nevşehirliler Derneği’nin kurulması için ilk adımı, bugün AK Parti Esenyurt İlçe başkanı Sn. Harun Özer’in ev sahipliğinde; İstanbul’daki Nevşehirli hemşehri ve STK başkanlarımız ile bir araya gelerek attık." dedi.

Eroğlu açıklamasının devamında; "Nevşehirli STK başkanlarımız ile istişare toplantımızı gerçekleştirerek Dernek Kuruluşundaki işlem ve süreç için Yüksel Yılmaz’a yetki verdik.

20 Bini aşkın Nevşehirlinin yaşadığı ve İç Anadolu bölgesi olarakda 220 bin nüfusu olan Esenyurt ilçesi 1 Milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olup, aynı zamanda Esenyurt ilçe genelinde yaklaşık binin üzerinde dernek mevcut. Bu dernekler arasında Nevşehirliler derneğinin olmaması durumundan kaynaklı olarak Nevşehirli Stk’larımız, iş insanlarımızı ve bölgedeki hemşehrilerimiz ile harekete geçerek çalışmalara başladık." ifadelerinde bulundu.