Derinkuyu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ebubekir Sınmaz, Atlara olan sevgisi ve bağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ebubekir Hocanın “At Sevgisi ve Atlarla Yolculuğu”

At; geçmişten günümüze kadar insanlarla özdeşleşmiş, önem bakımından insandan sonra gelen, hayatın her döneminde insanın emrinde olmuş bir hayvandır. İnsanoğlu ile yüzyıllarca süregelen bir dostluğu vardır atların. Onlar, Dünya'nın güzelleşmesinde, insanların problemlerinin çözümünde her zaman insanların yanında olmuştur.

"Ata binmek empati kurmayı, liderliği öğretir"

Onlara bindiğinizde gözleri ile size bakacak, dokunduğunuz da yol almaya başlayacaksınız. Huzuru özgüven, sabırı neye ihtiyacınız olduğunu atlar size öğretecektir. Çünkü onlar cömert hayvanlardır. Sahibini incitmeyen, yol arkadaşlığı yapan, hisleri ile hareket eden bu güzel hayvanları korumalı ve onlarla iletişim kurmalıyız" açıklamasında bulundu.

Çok özel bir bölgede yaşadığımızın farkındamıyız. Peribacaları ile kaplı bölgemizde at çiftliklerinin fazla olması aslında yöre insanlarımıza bir çok ayrıcalıklarda yaşatıyor. 

Beden Eğitimi Öğretmeni Ebubekir Sınmaz, herkesi Güzel Atlar Ülkesi “Kapadokya'ya at binmeye davet etti. 

Atlarla daha yakından vakit geçirmek ve Atasporumuz binicilik keyfini yaşamak için tüm hemşehrilerimizi Bölgemizde kurulan at çiftliklerine davet ediyorum. Bu güzelliği herkes yaşamalı" dedi.

Renkli kişiliği ve tarzı ile her zaman öğrencilerine örnek olan öğretmenimizi tebrik eder, Atlarla olan yolculuğunda başarılar dileriz.