Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İl protokol üyeleri ile birlikte, Acıgöl İlçesine bağlı Karapınar Beldesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Şeyh-Ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Kuran Kursu İmam Cezeri Külliye Cami’nin temel atma törenine katıldı.

Acıgöl İlçe müftülüğü Karapınar Kasabası Şeyh'ül Kurra İbrahim Tanrıkulu Erkek Kur'an Kursu yerleşkesi içerisinde inşa edilecek olan İbnü'l-Cezeri Cami temel atma törenine katılan İl müftüsü "Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.(Tevbe-18)" ayeti kerimesini hatırlatarak yapılacak olan caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Ezanlar ve minarelerin bir beldenin Müslüman oluşunun en önemli şiarları olduğuna dikkat çekti. Camilerin hayatın merkezinde olduğunu ifade ederek, inşa edilecek bu caminin en kısa sürede ibadete açılmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Vali Becel daha sonra, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, İl protokol üyeleri ile birlikte, Acıgöl İlçesine bağlı Karapınar Belde Belediyesi tarafından Karapınar İlkokulu’na yaptırılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı ile Bilgisayar Laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi.

Vali Becel, açılışta öğrencilerle yakından ilgilenerek, sınıf aktivitelerini izledi.