Nevşehir'de cep telefonu tamircisinin ikazına uymayan şahsın elinde cep telefonu bataryası patladı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Nevşehir merkez Sümer mahallesi Yeni sanayi sitesi 10. blokta hizmet veren Sena iletişim adlı bir işyerinde yaşanan olayı anlatan işyeri sahibi Ömer Terzi FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Sabah saat; 10.30 gibi bir müşterimiz telefonunun kamerasını temizletmek için iş yerimize geldi. Bende kendisini biraz beklemesini söyledim. O esnada müşterim eline aldığı telefonla oynarken kasasına baskı uyguladı ve patlayan telefon biranda yanmaya başladı. Neyseki bir sıkıntı yaşanmadı." dedi.

Cep telefonu bataryası neden patlar? Nelere dikkat etmeliyiz?

İş yeri sahibi Ömer Terzi, "Lütfen bataryası şişen telefonlarınızı güvenilir teknik servislerde orijinal batarya ile en kısa sürede değişimini yaparak, geri almayın, şişen bataryayı geri dönüşüme verin” dedi.

İşte uyarılar;

Telefon kullanıcılarına bilgilendirmelerde bulunan Sena iletişim işletmecisi Ömer Terzi yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Son günlerde patlayan cep telefonu bataryaları kullanıcıları hayli korkutmuş durumda. Cep telefonu kullanıcılarının en sık sorduğu soru ise batarya neden patlar? Batarya patlaması tehlikesine maruz kalmamak için tavsiyeler arasında en önemli tavsiye ısınan ve şişen bataryaları kullanmayın uyarısı oluyor! Bunun yanı sıra cep telefonunuzu sıcakta bırakmamanızı ve şarjdayken kullanmamanızı öneriyoruz. Ayrıca, Uzmanlar açısından bir cep telefonu bataryasının maksimum kullanım süresi ortalama olarak bir senedir ve bununla bağlantılı olarak bataryanın ömrünü anlamak adına pek çok yetkili serviste bulunmakta olan bataryanın kullanım süresini ve performansını ölçen test cihazlarına ölçtürmek kâfi olacaktır.

Batarya Patlaması Nasıl Anlaşılır?

Genel itibariyle bir yan sanayi malı olan bataryalarda patlama meydana gelmekte olduğu biliniyor. +Cep telefonunu bu işin bir uzmanı değil de bu işten anlamayan herhangi bir kişinin onarmaya çalışması da patlama sebeplerinden birisi olarak kabul ediliyor.

Cep telefonunun çok fazla ısınması ya da sıcak ortamda kalması da bataryanın ısısının birdenbire artıp patlamasına sebebiyet verebilmektedir.
Cihazın orijinal parçalarının bir yan sanayi ürünü ile değişiminin yapılması sistemin çalışmasını büyük oranda etkilediği için bataryaların şişmesi ve en nihayetinde patlaması kaçınılmaz olmaktadır.

Bataryanın Patlamasını Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Cep telefonu bataryasının patlayacağını daha evvelden anlamak pek mümkün olmayabilir fakat sıcaklığı artan ve şişen bataryaların patlama riski son derece yüksek ve böyle bir durumda yapılacak olan ilk iş bataryayı telefondan çıkarmanız olacaktır. Sıcaklığı anormal derecede artmış ve şişmiş vaziyetteki bataryaları tekrardan kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Cep telefonu ya da diğer bataryalı aletleri doğrudan sıcak gelecek ortamlardan uzak tutmanız gerekmektedir. Pencere önü ve benzeri güneşin direkt olarak ışık verdiği mekânlara herhangi bir cep telefonu veyahut içerisinde batarya bulunan bir cihaz bırakmamanız önerilmektedir.

Bataryanın Şiştiği Nasıl Anlaşılır?

Kullanmakta olduğunuz cep telefonu bataryasının şişmesi gözle rahatlıkla ayırt edilebilecek bir durumdur. Şişmiş olan batarya telefonun arka kapağına baskı uygular ve bilhassa çıkarılıp takılabilir bataryası olan telefonlarda kapağın atmasına sebep olur.

iPhone benzeri sabit bataryası olan cep telefonlarında ise bataryanın şişip şişmediğini bir teknisyenden yardım alarak anlayabilirsiniz. Telefonunuz normalden daha fazla ısındıysa, bu durum bataryanın şiştiğinin veya şişmeye başlayacağının habercisi olabilmektedir. 

Nevşehir'de bir cep telefonu bayisine gelen kişi batarya arızası olan telefonu tamire verdi. Bataryası değiştirilen telefonunsahibi eski bataryayı geri istedi. Müşterinin eline aldığı batarya aniden patlayarak alev aldı. Yere atılan batarya iş yeri sahibi tarafından tekmeyle iş yerinin dışına itildi. O anlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Nevşehir'de cep telefonunun kamerasını temizletmek isteyen bir vatandaşımız telefonu tamirciye arızalı bataryası müşterinin elinde patladı.

müşteri elinde telefonla oynarken biranda patlayan cep telefonu yanmaya başladı.


Nevşehir merkez Sümer mahallesi Yeni sanayi sitesi 10. blokta hizmet veren Sena iletişim adlı bir işyerine cep telefonunun kamerasını temizletmek isteyen arızalı bataryası müşterinin elinde patladı.

Cep telefonunun kamerasını temizletmek için Nevşehir merkez Sümer mahallesi Yeni sanayi sitesi 10. blokta hizmet veren Sena iletişim adlı bir işyerine giden müşteri elinde telefonla oynarken biranda patlayan cep telefonu yanmaya başladı.

O anlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından böyle görüntülendi.

Adreste.... bir cep telefonu bayisine gelen kişi batarya arızası olan telefonu tamire verdi. Bataryası değiştirilen telefonun sahibi eski bataryayı geri istedi. Müşterinin eline aldığı batarya aniden patlayarak alev aldı. Yere atılan batarya iş yeri sahibi tarafından tekmeyle iş yerinin dışına itildi. O anlar iş yerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Yan sanayi ürünü kullanırsak ve bilinçsiz kullanırsak bu tür sorunlar yaşanabilir. 

Vatandaşlarımız kullandığı cihazları

Bataryaların ısınması,

Bilinçli satış noktalarından orjinal 

Bilinen işinin ehli güvenilir servislerden destek istmeleri gerekir.