Nevşehir'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Avanos ilçesine bağlı Mahmat köyündeki bir ahırın çatısı çöktü. Meydana gelen çökme olaylarında can kaybı ya da yaralanan olmazken, ahırın çatısında maddi hasarlar meydana geldi.

 Kar ağırlığına dayanmayan ahır çöktü

Edinilen bilgilere göre,  Avanos ilçesine bağlı Mahmat köyünde meydana gelen olayda kar yağışının 40 cm'i bulduğu köyde üzerindeki kar kütlesine dayanamayan büyükbaş hayvan damı çöktü. İçerideki büyükbaş hayvan ve yavruları telef olmaktan son anda kurtarıldı.

‘’Yıllar sonra ilk defa’’

Büyükbaş hayvanlarının sahibi çiftçi Meryem Erciyas uzun zamandır böyle bir kar yağışının görülmediğini ifade ederek, son yılların en fazla kar yağışı meydana geldi, köyümüzde 40 cm'i aşan kar kalınlığı var hayvanlarımızı baktığımız alanlar yoğun kar yağışı nedeniyle tehlike altındaydı, günler öncesinden tüm tedbirlerimizi almamıza rağmen zaman zaman tipi şeklinde yağan kar çatılarda yığıntı yaptı ve hayvan damlarımızın çatıları kar kütlelerine daha fazla dayanamadı. Çok şükür hayvanlarımızın içeride olduğu damın yıkılacağını fark ettik ve her hangi bir can kaybı yaşanmadan hayvanlarımızı kurtardık" dedi.

Hayvanları soğukta dışarda kaldı...

Çatısı çökmesiyle büyük mağduriyet yaşadığını ifade eden Meryem Erciyas, hayvanlarımızı tahliye ettik ama şuan soğukta dışarda kaldılar. Ben FİB Haber Merkezi vasıtasyla yetkililerden ahırımızın çatısının onarılması için yardım istiyorum" dedi.