Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde bugün Biyoloji kulübü öğrencileri Enes Yasin Erdem ve Rabia Gölbaşı okul öğrencilerine GERİ dönüşümün önemi yararları ve neler yapılabileceği hakkında seminer verdi. Ve okul bünyesinde geri dönüşüm faaliyetlerinin artacağını, diğer okullara örnek teşkil edeceğini açıkladılar.

Biyoloji kulübü öğrencileri Enes Yasin Erdem yaptığı sunumunda “Geri dönüştürülebilen maddeler, cam, kâğıt, alüminyum, plastik, piller ve elektronik atıklardır. Geri dönüşümün faydalarını özetlemek gerekirse, doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlar, atık miktarı azalır ve geri dönüşüm ekonomiye katkı sağlar. Kâğıt yapımı için ağaçlar kesiliyor. Cam yapmak için taş ve kum kullanılıyor, ambalaj veya poşet yapmak için yine doğal kaynaklarımız kullanılıyor. Doğal kaynaklarımızda sonsuz değil ve azalıyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmek zorundayız’’ dedi.
Nevşehir Anadolu İmam hatip lisesi Müdürü Mustafa Kılınç etkinlik sonrasında yaptığı açıklamasında; "Biyoloji Öğretmenimiz Kurtuluş Atlı Bey,öğrencilerimiz Enes Yasin Erdem ve Rabia Gölbaşı Geri Dönüşümün Önemi ile ilgili proje sunumlarını yaptılar. Kendilerine teşekkür ederim" dedi.