Kahramanmaraş’ın Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Göreme kasabası deprem bölgesindeki yaraların sarılması için seferber oldu.

Göreme kasabasından deprem bölgelerine giden 10 kişilik gönüllü turizmci ekibi ile Göreme Belediyesi ekipleri depremin en çok etkilediği yerlerden Hatay ve Antakya'da arama kurtarma faaliyetlerinde etkin rol oynuyor.

Göreme Belediyesi, Göremeli turizmciler ve vatandaşlar depremzedeler için tek yürek oldu...

Göremeli turizmcilerden oluşan gönüllüler deprem bölgesinde depremzede vatandaşlara yardım ve gıda dağımı yaparken, Göreme Belediyesi’nin ekipleride sahada iş makineleri ve araçlarla arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde çalışma yapan Göreme Belediyesinin arama kurtarma ekipleri onlarca kişiyi enkaz altından kurtardı.

Kahramanmaraş merkezli depremden 13 saat sonra deprem bölgelerine ulaşan Göreme kasabasının gönüllü turizmcileri bir taraftan arama kurtarma çalışmalarına katılarak enkazdan yaralı çıkardılar, bir taraftanda depremzedelere yanlarında getirdikleri gıda ve yardım malzemelerini dağıttılar.

Yardım çalışmaları sırasında yetersiz kaldıklarında ise Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren'e ulaşarak takviye yardımı destek taleplerinde bulundular.

Göreme Belediyesi, depremzedelere yardım amacıyla Hatay ve Antakya bölgesine ekmek, su ve gıda yardımında bulundu. En son dünde, kömür ve odun yüklenen yardım tırlarını Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine ulaştırdı.

Hala hazırda Göreme Belediyesi'nin organizasyonunda başlatılan yardım kampanyasında hazırlanan 3 kamyon, 3 kamyonet ve 16 yardım tırı dualarla deprem bölgesine uğurlandı. Bunun dışında,

3 Kepçe,

1 Eskovatör,

1 Cisby,

2 Adet Kiraladık,

3 Adet Eskovatör Kiraladık.

Halen Göreme'nin gönüllü turizmcileri canla başla Hatay Ve Antakya merkezde görev almaktadırlar.

Öte yandan, Kapadokya'nın kalbi Göreme yaklaşık 3000 depremzedeyede ev sahipliği yapıyor...

"Emeği geçen bütün kasaba halkımızdan Allah razı olsun."

Kordinasyon Sorumluları;

Ömer Eren

Mehmet Şişman

Necati Tümtürk

Göreme Meclis Üyeleri;

Mustafa Tosun

İlk Etap Gönüllüleri

Erkan İkman

Serkan İkman

Hüseyin Erdoğan

Mustafa Demirel

Hüseyin Ayaş

Harun Kocatürk

Ahmet Çalışkan

Faruk Kahveci

Mustafa Tosun 

Kalbimiz Depremzede Kardeşlerimiz ile Atıyor

Deprem bölgesine gönderilen ekip ve yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren, "6 Şubat Pazartesi günü Saat 04.20'den beridir Göreme olarak kalbimiz depremzede vatandaşlarımız için atıyor. O saatten bu zamana Göreme kasabamızda herkes elinden geleni yapıyor. Oradaki vatandaşlarımız ne kadar fiziken üşüyorsa bizde ruhen üşüyerek dertlerini paylaşmaya gayret ediyoruz. 10 personelimizi Göreme'den afet bölgesine gönderdik. Gönderdiğimiz personelle birlikte 10 tane muhtelif tipte araç ve ekipmanımız, afet bölgelerine gönderildi. Göreme Belediyesi ekiplerimiz deprem bölgesinde katıldıkları arama kurtarma çalışmalarında birçok depremzede vatandaşlarımızın sağ olarak kurtulmasına vesile oldular tabiki aynı zamanda maalesef enkazdan yine çok sayıda vatandaşımızın da cenazesini çıkardı. Biz bugüne kadar deprem bölgesine 3 kamyon, 3 kamyonet ve 16 yardım tırı gönderdik. En son dünde, kömür ve odun yüklenen yardım tırımız Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesine ulaşmış bulunmaktadır. Yardımlarını esirgemeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.