İstanbul'da 9 Aralık Salı günü yapılacak Türkiye-Litvanya İş Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen ve gezi amacıyla Nevşehir'e giden Grybauskaite'yi Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nda Vali Mehmet Ceylan ,Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk karşıladı.

Grybauskaite ve beraberindekiler, daha sonra Uçhisar beldesindeki Güvercinlik Vadisini gezdi. Nevşehir Rehberler Odası Başkanı Sami Yılmaz, Grybauskaite ve beraberindekilere bölge hakkında bilgi verdi.

Başkan Yürekli, Grybauskaite'ye Rehberlik Etti...

Grybauskaite , kendisine Özkonak Hatırası Olarak Üzerinde Yer altı Şehrinin Olduğu Seramik Tabak Hediye eden Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli'ye teşekkür edip, Tabloyu ilgiyle inceledi. Daha sonra Özkonak yeraltı şehrini doyasıya gezen konuk Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, “Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer” dedi.

Göreme'deki turistik amaçlı hediyelik eşyalara hayran kalan Grybauskaite , burada bol bol alış veriş yaptı.
Özkonak Belediye Başkanı İlker Yürekli,  Litvanya  Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite'ye Özkonak ta olduğu gibi Göreme'de ki hediyelik eşya satış yerinde de eşlik ederek kendisine rehberlik etti.

Göreme Açıkhava Müzesine geçen Grybauskaite'nin gezisi, daha sonra basına kapalı devam etti. Göreme de Turizm Geliştirme Kooperatif Başkanı Mustafa Durmaz günün anısına Göreme tablosu hediye etti.


Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini gezdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini gezdi. Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, öğle saatlerinde özel uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Grybauskaite’yi, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve protokol üyeleri karşıladı. Konuk Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Uçhisar beldesinde ki Güvercinlik Vadisi ziyaretinde turistik eşyaları ve nazar boncuklarını yakından inceledi. Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Kapadokya’nın Türkiye’ye has bir güzellik olduğunu belirterek bölgeyi beğendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Grybauskaite, Kapadokya gezisi kapsamında Göreme Açık Hava Müzesi, Paşa bağları, Zelve Ören Yeri, Uçhisar ve Özkonak Yeraltı Şehri’ni görme fırsatı buldu. 

Lithuania's President Dalia Grybauskaite visits Cappadocia