Gülşehir’de Cumartesi günü etkili olan yağışla birlikte Belediye ekipleri vatandaşın yanında oldu. Belediye Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri, İtfaiye Ekipleri, Temizlik İşleri, Park Bahçe ekiplerinin tamamı teyakkuz haline geçti ve vatandaşlara yardım elini uzattı.

Yağış bölgesinde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Vahdi Arısoy zarar gören mahalle ve sokakları tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Vahdi Arısoy yaptığı açıklamada Cumartesi günü şehir merkezi ciddi bir yağışla karşı karşıya kaldı. Düşen yağışın miktarını söyleyecek olursak yılda ortalama metrekareye 100 kg yağış alan bir bölgemiz, Cumartesi günü sadece 15 dakikalık bir zaman içerisinde metre kareye 20 kilogramın üzerinde aldı. Ani gelişen yağmur ve şiddetli yağışın neticesinde normalin dışında taşkın bir sel afat diye tabir edebileceğimiz bir yağışla karşı karşıya kaldık. Cumartesi günü öğlen saatlerinde başlayan yağışa Belediye ekiplerimizin tamamı Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri, İtfaiye, Temizlik İşleri ve Park Bahçe Ekiplerimizin tamamı  teyakkuz haline geçerek, hızlı müdahale ile su baskınlarını önlemeye çalıştık.

Alt yapının ne kadar önemli bir yatırım olduğunu kaydeden Vahdi Arısoy şiddetli yağmurun neticesinde gördük ki yaptığımız yatırımların sonucunda ilçemizde ciddi bir sorunla karşılaşılmadı, çok ciddi yağış almasına rağmen hayat devam ediyor. İki ayrı mahallemizde kottan ve fiziki durumdan kaynaklı yaşadıkları sıkıntılarda binaların, geçmişten gelen fiziki sorunlarından kaynaklı su basmaları oldu, arkadaşlarımız onların tespitlerini yapıyorlar. Zarar ziyan tespit çalışmalarımız devam ediyor.  Bu yağışın bu şekilde atlatılması bizim açımızdan da önemli çünkü çok ciddi bir yağışla karşı karşıya kaldık.

Yağan yağmur ile çok ciddi bir sorunla karşılaşmadık devam eden sorunlarla ekiplerimiz ilgileniyorlar. Belediye’nin vatandaşın yanında olduğunu hissettiriyorlar. Vatandaşlarımıza ve Gülşehir’imize tekrar geçmiş olsun dedi.