NEVŞEHİR(MHA) 50. Ulusal, 24. Uluslar arası mahiyette düzenlenen Hacıbektaş-ı Veliyi Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri bugün akşam saatlerinde düzenlenecek olan konser programı ile sona eriyor.

Hacıbektaş-ı Veli Kültür Merkezi Büyük Salonunda 14.00’ de “Alevilerin Güncel Sorunları ve Alevi Açılımı” Konulu panel düzenleniyor. Panele konuşmacı olarak Araştırmacı – Yazar Ahmet Taşğın, Av. Mehmet Tural, CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Akyan Aydemir ve Gazeteci – Yazar Nedim Şener katılacaklar.

Garip Dede Cem ve Konuk Evinde Saat 16.00’da başlayacak ve iki saat sürecek olan Birlik Cemi Töreni Alevi Dernekleri Federasyonu ve Alevi Bektaşi Vakıfları Federasyonu tarafından düzenlenecek. Cem Dedesi Cemal Fırat’ta etkinliğe katılacak.

Kültür Merkezi Büyük Salonunda düzenlenecek olan Derviş isimli tiyatro etkinliğinde Günel Fırat sahne alacak. Tiyatro eserini Niyazi Taşar yönetecek.

Saat 18.30’da Semah Konserinde Tarsus Çamalan Semah ve Mengi Ekibi, Sarıgazi Cem Evi Semah Ekibi, Pir Sultan Abdal Semah Ekibi ve Ankara Semah Ekibi sahne alacaklar.

Semah ekiplerinin ardından bu yıl ki etkinliklerin son konser programında Ahmet Dumlupınar, Birkan Demir Yiğit, Ali Mahzuni, Hasan Yükselir, Gülseren Kılıç, Edip Akbayram, Cangül Öztürk ve Oğuz Aksaç sahne alacaklar.