Nevşehir'in asırlık çınarı eski Bakanlarımızdan ve eski Valilerimizden, Ayrıca İstanbul Nevşehirliler Derneği ve İlim Yayma Vakfı kurucularından Nevşehirli eski Vali Vefa Poyraz dün hayata gözlerini yumdu. Poyraz İçin Şişli Cami Önünde de Bir Tören Düzenlendi.

Nevşehir'in yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan Vefa Poyraz'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Şişli Camii'ne getirildi. 100 yaşında yaşamını yitiren Poyraz'ın cenazesine, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir, NEVBİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Fenerbahçe Divan Başkanı Vefa Küçük, JMK Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vejni Büyük, İş Adamı Yaşar Köybaşı, Oğuz Türkkan, Sağlam İnşaat Yönetim Kurulu başkanı Muhittin Sağlam, Çekirdekçiler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Çekirdekçi,  Ermetal Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eroğlu ile ailesi,  yakınları, sevenleri ve çok sayıda Nevşehirli hemşehrileri katıldı.

Vefa Poyraz'ın cenazesi Şişli Cami'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, "1918 Nevşehir Doğumlu, Eski Kurmay Subay, İstanbul Valisi, Senatör, Bakan, Değerli Hemşehrimiz, Büyüğümüz, Örnek İnsan "Vefa Poyraz" Beyefendi Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur. 

Güler yüzlü, çalışkan, memleket sevdalısı bir büyüğümüzü kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz sözlerine yer veren Tekin;  "Merhum Vefa Poyraz’ın gerek kişiliği, gerekse ilimiz için yaptığı başarılı çalışmaları, yıllarda geçse de hafızalardan silinmeyecektir. Değerli büyüğümüz Merhum Vefa Poyraz’a Allahtan rahmet, ailesi ve yakınları başta olmak üzere bütün Nevşehirli hemşerilerimize başsağlığı diliyorum.”dedi.

İstanbul'da Nevşehirlilerin derneğinin kuruluşunda çok büyük emeği desteği olan, Emekli İstanbul Valimiz ve Köy İşleri Bakanımız Nevşehirli değerli büyüğümüz Sayın VEFA POYRAZ'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Nevşehirlilere baş sağlığı dileriz. Allah rahmet eylesin.