16-18 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak olan 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin ön hazırlık toplantısı, Hacıbektaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Alevi Kurumları ile birlikte gerçekleştirildi. 

Alevi Kurumları ile Hacıbektaş Belediyesi’nin yapmış olduğu toplantıda alınan kararlar şöyle; 

SONUŞ BİLDİRGESİ 25 MAYIS 2024 1. TOPLANTI

16-18 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacak olan 61.Ulusal 35.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nin programlanması ve uygulanması için aşağıdaki Alevi Kurumları ve Hacıbektaş Belediye Başkanlığı inisiyatifi ile toplanmış ve aşağıdaki konularda mutabakat sağlanmıştır.

1. Anma etkinlikleri 1984 yılından bu güne kadar yapıldığı gibi Hacıbektaş Belediyesi Başkanlığı ve bu mutabakatta imzası olan Alevi Kurumları ile ortaklaşarak ve Kültür Bakanlığı katkıları ile yapılacak.

2. Bu mutabakatta imzası bulunan kurumların birer temsilcisi ile birlikte bir Danışma Kurulu oluşturulacak ve program bu danışma kurulu tarafından belirlenecektir.

3. Anma etkinlikleri için Kültür Bakanlığı ile Bakanlık bünyesinde görüşmeler bu komite tarafından yapılacaktır.

4. Bu toplantıda alınan kararlar, 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile yapılacak toplantıya katılacak olan AVF, Cem Vakfı, Karacaahmet Sultn Dergahı ve Hacıbektaş Belediye Başkanlığı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığına bildirilecektir.

5. 30 Mayıs 2024 Perşembe günü bu mutabakatta imzası bulunan kurum temsilcileri ile Ankara’da toplantı yapılacaktır.

..............

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU
TÜRKİYE ALEVİ FEDERASYONU - ADFE
ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU
PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ
ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ
HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR DERNEĞİ
CEM VAKFI
ŞAHKULU SULTAN DERGAHI
KARACAAHMET SULTAN DERGAHI 4
ALEVİ İNANÇ BİRLİĞİ VAKFI
AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU