Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay yaptığı açıklamasında; şu an ilçemize gelen en son verilere göre;

Köylerimizde 57,

İlçe merkezimizde, ikametlerde 114 kişi var.

Bunun yanında öğretmenevi misafirhanemiz 15 kişi ile dolmuş durumda. Nermin Erdemir Huzurevinin ek binasını üç günde hazır hale getirdik ve huzurevlerinden nakil gelen 13 büyüğümüz var , 27 büyüğümüz de gelecek ve tam kapasite hizmet vereceğiz. Üniversite yurdumuza yarın sabah Kozaklı’da özel hotellerde bulunan depremzedelerden 500 kişi nakil gelecek. (Kozaklı Kaymakamlığı koordinesinde). Halihazırda da KYK’da 32 kişi var ve KYK da dolmuş olacak.

Sonrasında süratle yaraları saracağız. İlk etapta evinde misafir eden herkese kömür yardımı yapacağız. İmkanlarımız dahilinde misafirlerimize maddi yardım yapacağız. Misafir çocuklarımızı her yönden ( psikolojik, maddi, kılık kıyafet) eğitime hazırlayacağız.

Sizlerden ricam ilçemize deprem bölgesinden gelen her bir misafirimizi emniyet, jandarma ya da kaymakamlığa bildirelim. Yardım elini uzatmamız için gelen insanımızı bilmemiz lazım. Yerleşim işi bittikten sonra her bir mağdur kardeşimizle sarılacağız, yaraları birlikte onaracağız.

Hacıbektaş köyleriyle merkeziyle şu zamana kadar üstüne düşeni yaptı Allah razı olsun. Bundan sonra da hep birlikte Hacıbektaş’ın sevgisini saygısını misafirlerimize göstereceğiz ve bu süreç nihayete erecek.