Toplumsal yaşantıyı kavrayamayan dağdan geldikleri düşünülen bir takım şehir eşkıyaları tarafından banklar ve ahşap kamelyalar yakılıp, tahrip edildi. Parkları korumayı bırakın, gelişi güzel yiyip içtiklerini etrafa attıkları çöpleri öylece bırakıp gittiler. İç acıtan görüntüler "bunların sadece çevrelerine değil kendilerine de saygıları yok." dedirtti.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir Belediyesi tarafından 2000 Evler Mahallesi TOKİ Konutlarına yeni yapılan parkın içindeki ahşap kamelyalar kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılıp tahrip edildi.

Mahalle sakinleri tarafından www.fibhaber.com whatsapp ihbar hattına gönderilen ihbarda; "Nevşehir 2000 Evler Mahallesi TOKİ Konutlarına yeni yapılan parkta, C/6 blok arkasındaki kamelya'da ateş yakıp, zarar verdiler. Bu yetmiyormuş gibi gece saat:04.00'e kadar parkta oturup mahalle sakinlerini rahatsız edenler var. Bu gibi parkların polis ve bekçiler tarafından kontrolünün yapılmasını bekliyoruz" dediler.

Sadece çevrelerine değil kendilerine de saygıları yok

Nevşehir'deki parklar, mesire alanları ve buna benzer ortak kullanım yerleri bazı kendini bilmezler tarafından hor kullanılıyor. Çevrelerine ve kendilerine saygısı olmayan kişiler, kullandıkları alanları pislik içinde bırakıyor. Buna benzer bir durum geçtiğimiz gün Cevher Dudayev Mahallesi’nde, yeni yapılan park içerisinde yaşandı.

Nevşehir Cevher Dudayev mahallesinde yeni yapılan bir başka parkın kamelyalarında oturan kendini bilmezler, az ilerideki çöp kutusunu kullanmayıp çöplerini oturma grubunun üstünde bırakıp gitti.

Bir kamelyada oturan 3-4 kişi, sohbet edip vakit geçirdi. Bir şeyler içip çekirdek yiyen grup, sohbetleri bittikten sonra alandan ayrıldı ancak arkalarında çirkin ve hoş olmayan, ancak kendilerine yakışan bir görüntü bıraktı.

Kamelyada boş sigara paketleri, çekirdek kabukları, poşet ve diğer çöpler bırakılmış durumdaydı. Kendilerine dahi saygısı olmayan bu kişilerin yaptığına sinirlenen bir mahalle sakini vatandaşımız çektiği fotoğrafı da bizlere göndererek şöyle dedi:

“Kamelyalarda üç dört kişi oturup sohbet edip gittikten sonra masanın hali bu şekildeydi. 4 metre ileride çöp kutusu var ama nedense mağaradan yeni çıkmış ve medeniyet aşısı olmamış bireyler sosyal alanları hor kullanmayı alışkanlık edinmiş. 2023’e girdik, modern bir kentte yaşıyoruz ama bu şekilde bırakıp gidilmesi gerçekten eğitimsizlik. Bir kedi bile tuvaletini yapınca üzerini toprak ile örtüyor.  Bu kişiler de kedi kadar terbiye yok.”

Üst üste yeni yapılan parkalara zarar veren zevatlardan sonra bunun bilinçli olabileceği akıllara geldi.

Biz haber yapmaktan usandık ama insanlıktan nasibini almamış bir takım şehir eşkiyası zevatlar Nevşehir il genelinde yapılan hizmetlere zarar vermekten vazgeçmiyorlar. Aslında bu tür münferit olaylar sonrası, dağdan inmiş bir takım zevatlarındaa aramızda yaşadıklarını anladıkta bu şehir eşkiyaları neden bir kişi bile olsun yakalanmaz, cezalandırılmaz? Nevşehir'de parklara, duraklara, alt geçitlere zarar verenleri hep duyduk haber yaptık ama Şimdiye kadar yakalandıklarını ve ceza aldıklarını hiç duymadık.

Bunları yapanların hep yanına kar mı kalacak. Bu kişiler neden yakalanmazlar?

 Nevşehir Belediyesi tarafından Cevher Dudayev Mahallesi'ne yapılan parktan görüntüler.