Memur-sen ve Eğitim- Bir- Sen başkanı Harun Öcal, depremle ilgili açıklamalarda bulundu.  

Öcal, "6 Şubat 2023 tarihinde dokuz saat arayla meydana gelen Kahramanmaraş depremleri on bir ilimizde yıkıma neden oldu. Depremden en ağır yarayı alan illerimizin başında gelen Hatay’da yaralar sarılmaya çalışılıyor. 

Depremin ilk anından itibaren gerek sahada gerekse dışarıdan her türlü desteği sağlayan Nevşehir’imiz şimdi de Eğitim Bir Sen, diğer STK'lar ve eğitim çalışanlarımızın omuz omuza vermesiyle devletin gücünü ve şefkatini en güzel biçimde gösteriyor. 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Memet Polat liderliğinde İl Müdür Yardımcısı Murat Dildöken, Meslek Lisesi, Mesleki Eğitim Merkezi, Acıgöl Meslek Lisesi idareci, öğretmen, öğrenci daha pek çok gönüllü eğitim çalışanı Hatay’da deprem sonrası eğitimin can suyunu vermeye başladı. İlk olarak çadır kentlerde ve konteyner kentlerde kalan öğrenciler için Nevşehir İlkokulu kuruldu. Nevşehir İlkokulu’na yoğun bir talep oldu. Nevşehir’den gönüllü olarak giden Eğitim Bir Sen idareci öğretmen memur ve yardımcı hizmetli personelimiz ve diğer stk'larla birlikte depremden etkilenen çocuklarımızın eğitime devam edebilmeleri için özveriyle çalıştılar. Böylesi önemli bir görevin Nevşehir’e verilmiş olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Hatay'a gönüllü olarak giden eğitim çalışanlarımız aynı zamanda çadır kentlerde yöneticilik de yaptılar. Bölgede yaşanan tüm sıkıntıları yerinde gören ve bizzat depremzede vatandaşlarımızla birlikte olan gönüllü eğitim camiası gönüllülerinin işi kağıt üzerinde bitmiyor. Yönetici olarak gittik, yeri geldi yemek dağıttık, yeri geldi elimize kazma kürek aldık, sel oldu birlikte ıslandık, aynı acıya farklı gözlerden yaş döktük, aynı yürekler olarak birlikte nasıl tek vücut olunur onu gösterdik. Biz yüce gönüllü bir millet ve büyük bir devletiz. Deprem şehirlerimizi yıktı, canlarımızı bizden kopardı ama geriye çok sağlam bir bağ bıraktı o da milletimizin birlikteliğini perçinleyen gönül bağıdır” ifadelerinde bulundu.