Konya Ovası Kalkınma İdaresi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Ürgüp İlçesine bağlı Sarıhıdır Köyü’ne “Her Fidenin Bir Hikayesi Var Kulak Ver” proje isimli fide yetiştirme tesisi kurulacak.

Kurulacak olan seranın ilk ihalesi gerçekleştirildi süreç devam ediyor. Sebze fidesi yetiştiriciliği yapılacak olan seranın yüzde 80’i KOP İdaresince hibe yöntemiyle, kalan yüzde 20’lik kısım ise üretici köy halkı tarafından finanse edilecek. Kurulacak olan sera 4 tünel 2000 m2 den oluşacak.

Mevcutta Sarıhıdır köyümüzde şuan üreticiler tarafından yıllık 30 milyon fide üretimi yapılmakta. Her geçen gün kapasite artırılarak yükseltiliyor.

Kurulacak sera alanı ve hali hazırda kurulu olan ve fide ekimi yapılan seraya Nevşehir Valimiz İnci Sezer Becel, Ürgüp Kaymakam vekili Avanos Kaymakamı Olgun Öner, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Ürgüp Jandarma Komutanı Buket Ergün, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Güleç, Ziraat Mühendisi Günhan Yılman, Ürgüp Ziraat Odası Başkan Vekili Vehbi Zengin, Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Emre Yeşil, Sarıhıdır Fide Yetiştiricileri Birlik Başkanı Mehmet Duran ve yönetimi, muhtarımız Şerafettin Dirican ve köy halkımız katıldı.

Ziyarette, Vali Becel, istihdama büyük katkı sağlayacak ve yaklaşık 2 Bin metrekare alanda kurulacak olan fide üretim serasında, sebze ve süs bitkisi fidesi yetiştiriciliği yapılacağını belirterek, yılda yaklaşık 4.5 milyon fide üretiminin hedeflendiğini söyledi.