Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Eğitimde FATİH Projesi" kapsamında Nevşehir il genelinde toplamda 3 bin 238 olmak üzere tüm okullarımızın dersliklerine etkileşimli tahta kurulumları tamamlandı.

Nevşehir'de kurulumu yapılan son okulumuzdaki etkileşimli tahta kurulumuna Kapadokya Özel Eğitim Uygulama Okulunda Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı' da eşlik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf YAZICI; "Eğitimin bir parçası hâline gelen teknoloji destekli öğrenme, eğitimde fırsat eşitliği hedefine ulaşmakta önemli bir araç hâline gelen etkileşimli tahtalar, farklı öğrenme türlerine sahip öğrencilerin gelişimine destek verirken kalıcı öğrenmeyi kolaylaştırıyor ve öğrenmeyi daha keyifli hâle getiriyor. Öğretmenin anlatım ve uygulama seçeneklerini artırıyor." dedi. İlimizdeki tüm okulların etkileşimli tahta ile donatılmasından dolayı mutluluğunu ifade etti. Yapımı devam eden ve yeni yapılacak olan okul binalarında da etkileşimli tahta kurulumlarına devam edilecektir." dedi.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Fatih Projesi akıllı tahta uygulaması kapsamında, her sınıfa akıllı tahta kurulumu tamamlanarak öğretmen ve öğrencilerin hizmetine sunuldu.