Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Harun Öcal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Harun Öcal mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı, Türk milletinin tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve iradeyle yürüttüğü Kurtuluş Savaşı sonucunda kazandığı en büyük zaferlerden biridir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun ve bağımsızlığını tüm dünyaya ilan edişinin adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, geçmişimizin gururu, geleceğimizin ise en büyük güvencesidir.

Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyor, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını diliyorum.”