Hüseyin Varır, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Hüseyin Varır, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Resmi Aday adaylığı sonrasında açıklamada bulunan Hüseyin Varır, “28. Dönem Milletvekili aday adaylığı başvurumuzu gerçekleştirdik. Ülkemize, milletimize ve Nevşehir'imize hayırlı olsun” dedi.

HÜSEYİN VARIR KİMDİR ?

1966 Nevşehir Merkez Tahta Cami Mahallesi doğumlu olan Hüseyin Varır, Gazi ilköğretim okulu, Merkez Ortaokulu ve Nevşehir lisesi mezunu olup Ailesinde ilk yüksek öğrenim gören birisi olarak esnaf içerisinde büyüdü. Yüksek öğrenimini Hacettepe Üniversitesi Sağlık İdaresi bölümünde tamamladı. 1988 Yılında Nevşehir devlet Hastanesi Müdürü Yardımcısı olarak ilk görevine başladı. Daha sonra Hastane Müdür Yardımcılığı Hastane Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdür Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu.

AK Partiden Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Hüseyin Varır, Evli ve 2 çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.