İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Yayınladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat Mesajında; Bugün, Türk demokrasi tarihinin kalbi olan ‘Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışı’ nın 102. yılını kutluyoruz. Tarih sahnesinden silinmek istenen milletimizin azim ve kararlılığı ile yeniden ayağa kalkışının miladı olan bugüne ulaşmanın haklı  gururu ve sevinci içerisindeyiz.   

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin kurtuluş günü olan bu kutlu günü çocuklarımıza armağan etmiştir. Çünkü onun dünyasında çocuklar, milletin geleceğidir. Bir ziyaretinde kendisini karşılayan çocuklara şu sözlerle hitap etmiştir: 

 “Küçük Hanımlar, Küçük Beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” 

Bizler de bugün en kıymetli hazinemiz olan çocuklarımıza ne kadar değer katarsak geleceğimiz o kadar sağlam temeller üzerine inşa olur düşüncesiyle azim ve kararlılıkla çalışmaktayız. Ülkesini ve milletini seven, donanımlı, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediğimiz çocuklarımızı şanlı tarihimizle besliyoruz. Sevgili yavrularımızın zekâ ve kabiliyetini ilim ve irfanla taçlandırarak onları bilimin aydınlığıyla geleceğe hazırlıyoruz. 

Bu noktada; tarihimizin gurur dolu sayfalarını yeni nesillere öğreten, çocuklarımızın yetiştirilmesinde büyük pay sahibi olan, yılmadan, özveriyle çalışan öğretmenlerimize de teşekkürlerimi sunuyorum. 

Geleceğimizin umudu ve neşesi olan sevgili çocuklarımız, 

Gözlerinizdeki ışık bizlere güç veriyor. Biliyoruz ki, geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecek. Bu yolda sizlere tavsiyemiz; hayal edin, keşfedin, üretin ve elinizden gelenin en iyisini yapın. Çocuk olmanın şenliğini yaşayarak güzel anılar biriktirin ve hep gülümseyin. Sizlerin yüzündeki gülümseme bizler için en büyük hediye. 

Millî varlığımızı yüceltme karar ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz duygu ve düşüncelerle, meclisimizin 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele arkadaşlarını,  aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor; ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.  

Bayramımız kutlu, çocuklarımız her zaman mutlu ve milletimizin egemenliği daim olsun.