AK Parti'den Nevşehir Milletvekili Aday adayı olmak için görevinden istifa eden Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici yaptığı açıklamasında şunları ifade etti; "Değerli hemşerilerim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılına adım adım giderken ülkece çok önemli bir seçime gidiyoruz.

Bu seçim ülkemizin daha da şahlanacağı, bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların artık taçlanacağı ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye’nin adeta dünya siyasetinde tam olarak liderliğe konumlanacağı bir seçim olacaktır. İnanıyorum ki Türkiye Yüzyılı milletimizin umutları, hayalleri, özgüveni ve cesaretiyle şahlanan bir geleceğe geçişin kapısı olacaktır.

Değerli hemşerilerim, uzun yıllardır görev yaptığım, derdi ile dertlendiğim, sevinci ile mutlu olduğum turizm sektöründe ve bürokraside elde etmiş olduğum, bilgi, deneyim ve tecrübelerimi AK Parti çatısı altında Milletvekili sıfatıyla Aziz Milletimizin emrine sunmak istiyorum. Edinmiş olduğum deneyimlerle milletimize ve şehrimize katacağıma inandığım fayda ve değerleri hayata geçirmek için fazlasıyla enerjiye, güce ve en önemlisi de heyecana sahip olduğumu bilmenizi istiyorum.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana bu kutlu davaya gönül vermiş, şehrimizin kalkınması için birçok çalışmalar içerisinde bulundum. İş ve gönül birliği içerisinde ilimize ve ülkemize hizmet amacında olup, bugüne kadar yapılan güzel ve kalıcı çalışmalara yenilerini ekleyebilmek, çıktığım bu yolda beni heyecanlandıran hususlardan sadece birisidir. 

Değerli hemşerilerim bu vesile ile 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde memleketim Nevşehir’den AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı olabilmek için hali hazırda yürüttüğüm Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevimden ayrıldığımı ifade etmek istiyorum. Çıktığım bu yolda Allah’tan muvaffakiyetler diler ve siz aziz hemşerilerimden de destek beklerim.

Bu duygu ve düşüncelerle, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, bu süreçte bu davaya gönül vererek aday adayı olacak tüm hemşerilerime de ayrıca başarılar diliyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum."