SMA Tip 1 Hastası Nevşehirli Yusuf Eren bebek için Valilik onaylı başlatılan kampanyaya Avanos ilçesine bağlı Kalaba Kasabası'ndan tam destek geldi.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Nevşehirli SMA hastası 'Yusuf Eren' bebek için düzenlenen yardım kampanyasına destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı'nın öncülüğünde, Yeni Mahalle muhtarı Mehtap Doygun ile kasaba halkının destek verdiği kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kalaba'da düzenlenen kermesten elde edilen gelir ve hayırseverlerin bağışlarının yanında bizzat Belediye Başkanı Erdal Yorgancı'nın da bağışlarıyla birlikte SMA hastası Yusuf Eren bebek için toplanan 150 bin TL bugün hesaba yattı.

'BİZ BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLEYİZ'

Tedaviyi karşılamak amacıyla yeterli kaynağın elde edilebilmesi için gayretlerinin süreceğini ifade eden Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, "Malumunuz SMA hastaları için çok ciddi bir para ödenmesi gerekiyor. Kalaba Belediyesi olarak Kalaba ailesi olarak Nevşehirli Yusuf Eren bebeğimizin tedavisini en güzel şekilde yaptırmak adına, bir yardım kermesi düzenledik. Elbette bugün burada toplanan yardımlar belki bebeğimizin tedavi giderlerinin tamamını karşılamayacak ama bu işin peşini bırakmayacağız. Tüm diğer Belediye Başkanı arkadaşlarımızın da destekleri ile kampanyamızı sürdürüp, evladımızın sağlığına kavuşması adına elimizden ne geliyorsa inşallah bunu yapıp, evladımızı sağ salim bir şekilde, sağlıklı bir şekilde ailesine ve topluma kazandıracağız inşallah" dedi. 

"Kahramanı olalım"

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, Nevşehirli Yusuf Eren bebek için destek istedi: "Kahramanı olalım"

Başkan Yorgancı, SMA hastalarında ilk iki yaşta ölüm oranının çok yüksek olmasından kaynaklı Yusuf eren bebeğin tedavisinin bir an önce yapılması gerektiğinin altını çizdi. İşlevini yitiren motor nöronlarının yerine gelmemesi sebebiyle Yusuf Eren bebeğin tedaviyi bir an önce almasının hayati olduğunu hatırlatan Başkan Yorgancı, herkese destek olma çağrısında bulundu. Yorgancı, "İhtiyacı olana her zaman yardım elini uzatan, güzel şehrimizin güzel kalpli insanları; minik bir hayata umut olmak bizlerin elinde. SMA hastası Yusuf Eren bebek hayata tutunabilmek için desteklerinizi bekliyor. Hep birlikte çocuğumuzun şifa bulması için yardım kampanyasına destek olalım. Yusuf Eren'in kahramanı ve şifası biz olalım" çağrısında bulundu.

'TEŞEKKÜRLER ERDAL BAŞKANIM'

SMA hastası bebeğin sağlığına kavuşması için adeta seferberlik başlatan Kalaba Belediyesinin güzel yürekli Başkanı Erdal Yorgancı ve hayırsever Kalaba halkına çok teşekkür ettiğini ifade eden Yusuf Eren Bebeğin babası Yüksel Gostak, "Yusuf Eren şu anda yeni yaşına girdi. Kampanyamız yüzde 70'e yaklaştı çok şükür. Belediye Başkanımızın da böyle bir programı olduğu için de çok mutluyuz. Çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Destekleriniz ve dualarınızla İnşallah Yusuf Eren yavrumuz bir an önce iyileşir" diye konuştu.

'YUSUF EREN İÇİN EL ELE VERELİM'

Tüm Nevşehir halkı olarak Yusuf Eren bebeğin yaşaması için mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden kampanyanın gönüllülerinden Yeni Mahalle muhtarı Mehtap Doygun'da böylesi durumda toplumsal dayanışmanın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, "Hep birlikte Yusuf Eren için el ele verelim. Bebeğimizi meleğimizi yaşatalım. Rabbim hiçbir anneyi babayı evladıyla sınamasın, "Allah şifa versin inşallah, yardımlaşmak güzeldir" şeklinde konuştu.

Bir minik bebeğin yaşama tutulması adına hayırda yarışan başta Belediye Başkanı Sayın Erdal Yorgancı ve Kalaba halkını kutluyor, bu güzel davranışının diğer yörelerimizede örnek olmasını diliyoruz.

Valilik Onaylı

HALK BANKASI

Alıcı: Aynur GOSTAK

TL:TR61 0001 2001 7500 0001 1004 16

USD:TR12 0001 2001 7500 0023 0001 15

EUR:TR14 0001 2001 7500 0035 0000 46

GBP:TR78 0001 2001 7500 0037 0000 04

Swift: TRHBTR2AXXX

YURTDIŞI BAĞIŞ IBANIMIZ

Varvara-Future for Children e.V.

De34 6012 0500 0001 7844 01

SWIFT/BIC: BFSWDE33STG

AÇIKLAMA: YUSUF EREN GOSTAK