AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Kapadokya Havalimanı’nda devam eden 2. Etap Yeni Terminal Binası çalışmalarını yerinde inceledi. Projenin tamamlanmasıyla terminal alanının 10 bin 500 metrekareye, yıllık yolcu kapasitesinin ise 2 milyona çıkarılması hedefleniyor.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Azerbaycan programı dönüşünde Kapadokya Havalimanı’na gelerek devam eden 2. Etap Yeni Terminal Binası inşaatında incelemelerde bulundu.
Çalışkan’a incelemeleri sırasında Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz da eşlik etti. Havalimanında sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi alan Çalışkan, projenin mevcut durumu ve tamamlanma sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kapadokya Havalimanı’nda Kapasite Artıyor
Milletvekili Emre Çalışkan, yaptığı açıklamada, 16 Şubat 2026’da hizmete alınan Kapadokya Havalimanı Terminal Binası 1. Etabı'nın ardından 2. Etap çalışmalarında da sona yaklaşıldığını belirtti.
Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kapadokya Havalimanı’nın fiziki kapasitesinde önemli artış yaşanacak.
Proje kapsamında;
- Terminal alanı 3.500 metrekareden 10.500 metrekareye,
- Aprondaki uçak park yeri sayısı 5’ten 9’a,
- Taksi yolu sayısı 1’den 2’ye,
- Yıllık yolcu kapasitesi ise 700 binden 2 milyona çıkarılacak.
Çalışkan, Kapadokya’nın her geçen gün artan turizm potansiyeline yakışır, daha güçlü ve modern bir havalimanı için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.
Yolcu Sayısında Yüzde 13,5 Artış
Kapadokya Havalimanı’ndaki yolcu hareketliliğine ilişkin güncel verileri de paylaşan Emre Çalışkan, Ağustos ayında yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,5 arttığını belirtti.
Çalışkan, sezonun durgun geçen döneminin ardından yolcu sayısındaki artışın sevindirici olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte bu artışın daha da yükselmesini beklediklerini söyledi.
“Turizm ve Ulaşım Altyapımız Güçleniyor”
Kapadokya Havalimanı Müdürü Serdar Yılmaz da incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, havalimanının büyüdüğünü ve bölgenin turizm ve ulaşım altyapısının güçlendiğini ifade etti.
Yılmaz, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan’ı Kapadokya Havalimanı’nda ağırladıklarını belirterek, hızla yükselen 2. Etap Yeni Terminal Binası inşaat alanında incelemelerde bulunulduğunu ve projenin mevcut durumu ile tamamlanma süreci üzerine istişare gerçekleştirildiğini aktardı.
Yılmaz ayrıca, geçtiğimiz yıl kırılan yolcu rekorunun bu yılın ilk 7 ayında yüzde 13,6’lık artışla daha ileriye taşındığını belirtti.
Kapadokya’nın Turizm Geleceğine Katkı Sağlayacak
Kapadokya Havalimanı 2. Etap Yeni Terminal Binası projesinin tamamlanmasıyla birlikte artan yolcu trafiğine daha güçlü şekilde cevap verilmesi ve bölgenin turizm potansiyeline önemli katkı sağlanması hedefleniyor.
Modernizasyon ve kapasite artırımı çalışmalarının tamamlanmasıyla Kapadokya Havalimanı’nın hem Nevşehir hem de bölge turizmi açısından daha güçlü bir ulaşım merkezi haline gelmesi bekleniyor.
Milletvekili Emre Çalışkan, “Nevşehir’imize, Kapadokya’mıza hayırlı olsun” mesajıyla çalışmaların bölge için önemine dikkat çekti.










