Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan, Türkiye ve dünya turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren EMİTT 2018 turizm fuarında stant açan Nevşehir Valiliği Kapadokya Standı, fuarda yerli ve yabancı ziyaretçileri kadar basının da en çok ilgisini çeken stantlardan biri haline geldi.

EMİTT fuarının birinci günü ulusal ve yerli basının ilgi odağı olan Kapadokya standı ve fuar ile ilgili basın mensuplarına röportaj veren Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, fuara belediye olarak çok donanımlı hazırlandıklarını, üzerlerine düşen her türlü görevi üstlenerek, ilçe ve beldelerinin Kapadokya bütünlüğünde tüm zenginliklerini ve değerlerini EMİTT Fuarı'nda dört gün boyunca dünyaya duyuracaklarını ve tanıtacaklarını ifade ettiler.

A Haber, Haber Türk, TGRT, Tarım Türk Tv, Rumeli Tv, Show TV, FİB Haber TV Kapadokya standını ziyaret ederek Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ve Belediye Başkanları ile bol bol Kapadokya ve Nevşehir hakkında sohbet ettiler.

Fuarda Kapadokya Standının büyük ilgi çektiğini ve bu nedenle basın mensuplarının da standa yoğun ilgi gösterdiklerini belirten Nevşehir İl kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici de, "Fuarın ilk günü birçok televizyon kanalı ile röportaj gerçekleştirdik. Kapadokya bölgemizin tüm güzelliklerini anlattık. Bu da Nevşehirimiz ve bögemizin tanıtımı için son derece önemli. Nevşehir'in geleceği çok parlak. Valiliğimiz öncülüğünde Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Kapadokya bölgemizin turizm konusunda büyük adımlar atacağına inancım büyük” dedi.