Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Nevşehir GastroFest kapsamında düzenlenen Liseler Arası Yemek Yarışması’nda elde ettikleri derecelerle Nevşehir’i gururlandırdı.

Nevşehir’de düzenlenen GastroFest, gastronomi alanında genç yetenekleri bir araya getirirken, festival kapsamında gerçekleştirilen Liseler Arası Yemek Yarışması da renkli ve çekişmeli anlara sahne oldu.

Ankara, Konya ve Nevşehir’den toplam 7 okul ve 20 öğrencinin katıldığı yarışmada, Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de öğrencileriyle yer aldı.

Okulun 10. sınıf öğrencileri Kübra Akay, Melek Su Saygılı ve Seda Nur Sevinç, danışman öğretmenleri Raşan Deniz ve Zeliha Gülçin Soğancı eşliğinde yarışmada okullarını başarıyla temsil etti.

Kapadokya Turizm Lisesi’nden derece başarısı

Yarışmada öğrencilerden Kübra Akay ikincilik elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Melek Su Saygılı ve Seda Nur Sevinç de yarışmada dereceye girerek Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin gastronomi alanındaki başarısını ortaya koydu.

Genç öğrencilerin elde ettiği dereceler, hem okul camiasında hem de Nevşehir’de memnuniyetle karşılandı.

GastroFest’te okul yöneticileri de yer aldı

Festival kapsamında yalnızca öğrenciler değil, Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticileri ve öğretmenleri de çeşitli etkinliklerde yer aldı.

Okul Müdürü Yusuf Narin ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğretmeni Hanımşah Keskin, GastroFest kapsamında düzenlenen programlarda konuşmacı olarak katılım sağladı.

Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerinin mesleki eğitimlerini uygulamalı çalışmalar ve yarışmalarla desteklerken, gastronomi alanında yetişen gençlerin kendilerini geliştirmelerine ve yeteneklerini sergilemelerine de imkan sunuyor.

GastroFest’te elde edilen dereceler, gençlerin mesleki alandaki yeteneklerini ortaya koyarken, Nevşehir’in gastronomi alanındaki genç potansiyeline de dikkat çekti.