‪Kapadokya’nın incisi Ürgüp’ün örnek projesi Kayakapı, Usta Sunucu - Gazeteci Turgay Güler ve Sıradışı Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik ile ÜLKE TV’de masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik'i bir araya getiren Ülke TV'nin sevilen programı Sıradışı Tarih'in bu bölümünde Kapadokya'nın incisi Nevşehir'in ilçesi Ürgüp ve Kayakapı projesi enine boyuna görüşüldü.

İşte proğramdan kısa notlar:

urgay Güler ve Sıradışı Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik proğramda; Kültür ve Turizm Bakanlığıının Kapadokya ve turizm yerel yönetimlerinin her zaman yanında olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Ürgüp Belediyesi ve Dinler ailesi tarafından hayata geçirilen şahsına münhasır Kayakapı projesinin dünya da başka bir emsalinin olmadığını belirttiler. Ayrıca, bölgenin  güzel hizmetleri ve Başarılı çalışmaları nedeniyle de Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve ekibini tebrik ettiler.


Yeraltı şehirlerinin tarihini anlattılar. Kapadokya da peribacalarının envanterinin henüz çıkartılmadığını Turizm bakanlığının bu konuda harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.