Konserlerin ana mekanlarını Avanos’ta bulunan yeraltı Güray Seramik Müzesi ve Mustafapaşa’da Aya Nikola Manastırı, Eleni Kilisesi ve restore edilmiş bir Osmanlı medresesi gibi farklı mekanlar oluşturacak. Bölge ayrıca birbirinden renkli mekanlarda gerçekleşecek müzik aktivitelerine katılarak keşfedilebilecek. 
Bazı sabah saatlerinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Göreme Açık Hava Müzesi’nde festival boyunca ‘Barok Mağarası’ ve ‘Minimalist Mağarası’ diye adlandırılacak eski rahip hücrelerinden müzik sesi duyulacak.
Festivale ABD’den kemancı James Buswell, çellist Carol Ou, besteci Kurt Rohde, çellist Elinor Frey, kemancı William Harvey; Türkiye’den kemancı ve solist Özcan Ulucan, viyolacı Tuba Özkan, çellist Sinan Dizmen, flütist Cem Önertürk, kemençeci Nermin Kaygusuz, bağlamacı Cenk Güray, piyanist Jerfi Aji, besteci Reuben de Lautour, perküsyoncu Amy Salsgiver, piyanist Çağdaş Özkan, besteciler Onur Türkmen ve Tolga Yayalar, şef Orhun Orhon ile piyanist Birsen Ulucan katılacak. 
Festivalin katılımcıları arasında ayrıca; Sibel Köse, Graz Konservatuvarı’ndan bariton Prof. Ulf Bästlein, Macar kemancı ve Münih Devlet Operasının eski baş kemancısı Ildiko Moog, Konzerthaus Orchester Berlin’in solo viyolacısı Atilla Aldemir, ‘Rising Stars’ konser turnesiyle onurlandırılan Tetraktys Quartet üyesi viyolacı Ali Başeğmezler ve yenilikçi Berlin Counterpoint’in kurucuları Sacha Rattle ve Zeynep Özsuca gibi pek çok isim festival programında yerini alıyor.