Kapadokya'da dün meydana gelen balon kazasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve Tanıtma Genel Müdür İrfan Önal, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Özaslan, önleyici tedbirlerin alınması için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Kapadokya'da meydana gelen ölümlü balon kazası sonrası bölgeye giderek temaslarda bulundu. Özaslan'ın TurizmdeBuSabah'a yaptığı açıklamayı dikkatinize sunuyoruz:

"İLGİLİ BÜYÜKELÇİLER İLE İLETİŞİME GEÇTİK"

"Balon ile seyahat konusu tamamen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün denetiminde; ruhsatlandırma, denetimi ve kontrolü. İnsanlar gezi amaçlı bu tip bir faaliyete katılıp da böyle kazalar olunca tabii ki bizler de çok üzülüyoruz.

Dün kazadan hemen sonra Tanıtma Genel Müdürümüz İrfan Önal ile birlikte Nevşehir'e gittim. Hastaneleri ziyaret ettik, 'geçmiş olsun' dedik. Latin Amerika, Brezilya, Arjantin, İspanya ve Portekiz'in ilgili büyükelçilerine haber verdik onlar ile iletişime geçtik. Bir kısım hastalar Kayseri'deki ilgili hastanelere intikal ettirilmiş. Bir kısımın ameliyatları ise Nevşehir'de yapılmış."

"OLAY YERİ İNCELEME EKİBİNİN HAZIRLAYACAĞI RAPOR ÖNEMLİ"

"Tabii önleyici birtakım tedbirlerin alınması için Ulaştırma Bakanlığı nezdinde sayın Bakanı da bilgilendirdim. Müsteşarımız ve Sivil Havacılık Genel Müdürümüz ile görüştüm. Bu tür kazalarda olay yeri inceleme ekibinin hazırlayacağı rapor önemli. Verilecek rapordan sonra ne tür hareket edilmesi gerektiği ortaya konacak. Tabii biz de turizm ile dolaylı olarak ilgisi olduğu için gereken malümatı aldık. Bir daha böyle bir olayın tekerrür etmemesi için devlet olarak her türlü tedbir yerinde ve zamanında alınacaktır."
Kaynak:http://www.turizmdebusabah.com/haberler/ozaslan,-kapadokyadaki-balon-kazasi-sonrasi-bolgede-yaptigi-incelemeleri-anlatti-64443.html