Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabası Hacı Bekir Güven 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler için yılsonu kapanış etkinlikleri gerçekleştirildi.

Bugün düzenlen tören renkli görüntüler yaşanmasına neden oldu.

Mezuniyet törenine ilişkin olarak bir açıklama yapan Karapınar Belediye Başkanımız Yasin Güneş “4-6 yas kuran kursu ilk mezunlarını verdi. Öğrencilerimize şenlik havasında mezuniyet töreni düzenledik. 15 öğrencimiz için bu dönem eğitim öğretim sona erdi, kurs hocalarımıza ve öğrencilerimizin velilerine çok teşekkür ederim” dedi..

Programda mezun olan 15 minik çeşitli gösteriler sunarken, Miniklere hediyeler ve mezuniyet belgeleri de verildi.

..........

Karapınar Belediyesi düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Zengin, İlçe Müftülük personeli, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, okumanın önemine değinerek, "Küçük yaşta başlayan eğitimler ile 4- 6 yaşındaki çocuklarımızın bir şeyleri başarmaları gurur verici emeği geçen ailelere ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Yarınlarımız, geleceğimiz, bu çocuklar Kur'an okumayı, Allah Kelamı öğreniyorlar. Bu sayede imanlı , inançlı, vatanını, bayrağını, ülkesini seven gençler yetişiyor." dedi.

Karapınarlı minikler, yıl içerisinde yapılan etkinliklerde öğrendikleri duaları okudular.

4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencileri Yıl Sonu gösterisi sonrası Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, mezun olan öğrencileri tebrik ederek İlçe Müftülüğüne 4-6 Yaş Kur'an Kursu çalışmaları için teşekkür etti.

Acıgöl İlçe Müftüsü Yaşar Zengin'de, "8 aydır bu çocuklar bizlere emanet. Bizler de Acıgöl İlçe Müftülüğü olarak, çocuklarımıza başta yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim olmak üzere sevgili Peygamberimiz (asa) hadisi şeriflerini, ahlaki değerlerimizi, milli değerlerimizi, manevi değerlerimizi öğretmek için 8 ay gayret ettik, çocuklarımız ile hasbihal ettik. Bugün de bu kadar yorgunluğun üzerine, böyle güzel bir günde çocuklarımız eğlensin, sadece kitap üzerinde değil sosyal hayatta da varlıklarını hissetsinler, birbirleri ile görüşsünler, birbirleri ile kaynaşsınlar, sosyal bir ortamda bulunsunlar diye bu programı düzenledik. Bu güzel güne destek ve katkıları için Karapınar Belediye Başaknımız Sayın Yasin Güneş beye çok teşekkür ediyorum. İnşallah çocuklarımız mutlu olurlar, huzurlu, mutlu bir gün geçirirler." dedi.

Programın sonunda geleneksel oyunlar, el ve yüz boyama, şişme oyun parkuru gibi etkinliklerin yanı sıra miniklere çeşitli ikramlar verildi.

Program, pasta kesimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve Kudüs şarkısı ile son buldu. 

Editör: Fikret Capacı