Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde Kızılırmak kenarında aracını terkederek kendine intihar süsü veren Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yöneticisi Emin Güneş Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde eşinin evinde yakalandı. Nevşehir’ merkez Ragıp Üner Mahallesinde eşinin evinde yakalanan Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yöneticisi Emin Güneş Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından bugün mahkemeye sevk edilecek.

Haziran ayında Gülşehir ilçesinde Emin Güneş'in (40) aracı, terk edilmiş olarak Kızılırmak kenarında bulunmuş ve araç içerisinde Güneş’in intihar mektubuna ulaşılması üzerine Kızılırmak’ta arama çalışmaları başlatılmıştı.

Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin Güneş'in mektupta ayağına taş bağlayarak Kızılırmak Nehri'ne atlayacağını yazdığı belirtilmişti.  Dalgıçların günler süren arama çalışmaları sonuç vermeyince savcı intihar-cinayet ve dolandırıcılık şekliyle çok yönlü soruşturma başlatmıştı.

Emin Güneş Savcılığa Sevk Edildi

Gülşehir ilçesinde Kızılırmak kenarında aracını terkederek kendine intihar süsü veren Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği  Emin Güneş Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah saatlerinde eşinin evinde yakalandı.

Güneş’in Ragıp Üner Mahallesi’nde bulunan evine gece saatlerinde giden polis ekipleri burada Emin Güneş’i yakaladı. Güneş’in evinde yapılan aramada ise zimmetine geçirdiği iddia edilen 780 bin TL’ye ise ulaşılamadı.Güneş emniyetteki ilk ifadesinde aracına intihar mektubu bıraktıktan sonra intihar etmekten vazgeçtiğini ve çeşitli illerde saklandığını söylediği öğrenildi. Saklandığı sırada kendisine H.K ve C.Ç isimli kişilerin yardımcı olduğunu söyleyen Güneş’in ifadesi üzerine her iki şahısta yakalandı.

Nevşehir merkez Ragıp Üner Mahallesinde eşinin evinde yakalanan Nevşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin Güneş Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından bugün mahkemeye sevk edilecek.