Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nden gelen yedisi Kimya bölümü yedisi ise Biyoloji bölümlerinde yüksek lisans öğrenimi görmekte olan 14 kişilik öğrenci grubu NEVÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTUAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Zorlugenç, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Naşit İğci,  Uluslararası İlişkiler Ofisi personelleri Öğr. Gör. Dr. Başak Coşkun ve Öğr. Gör. Şükrü Aydın eşliğinde NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrenciler ve beraberindeki heyete teşekkür eden üniversitenin fiziki yapılanması ile birlikte öğrencilere sunduğu imkânlara değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Aktekin Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi’yle 2017 yılından itibaren süregelen akademik iş birliği protokolü çerçevesinde gelişen faaliyetlerin ve ziyaretlerin önemini vurguladı.

Uluslararası İlişkiler Ofisi personeli Öğr. Gör. Dr. Başak Coşkun öğrencilerin programlarıyla nerede kaldıklarıyla ve ne kadar süreyle staj faaliyetinde bulunacaklarına dair genel bilgiler verdi. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bülent Zorlugenç bu süreçte Kimya Bölümü öğrencileriyle ilgileneceklerini belirterek BTUAM bünyesinde hangi cihazlar ile çalışma yapacaklarını açıkladı ve bu çalışmalarda Merkez çalışanı Hacer Ceran Bal’ın, Dr. N. Ceyla Anadolu Kılıç’ın ve Araş. Gör. Ayşe Canbolat’ın rehberlik edeceği bilgisini paylaştı. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Naşit İğci ise bu süreçte Biyoloji Bölümü öğrencileriyle ilgileneceklerini, NEVÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Recep Kara ve Araş. Gör. Bilge Yeni’nin de rehberlik ettiğini paylaşarak, hangi numuneler üzerinde çalışmalar yapacaklarına dair bilgilendirme yaptı.

Misafirperverliklerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür eden öğrenciler ise NEVÜ’nün kendilerine böyle önemli imkanlar sunarak yardımcı olunmasından dolayı çok memnuniyet duyduklarını belirterek, kendilerinin de bundan sonraki faaliyetlere katılmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.