AK Parti 28. dönem Nevşehir milletvekilliği için hafta sonu Cumartesi günü temayül yoklaması yaptı.  Nevşehir Kapadokya Sanat ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen, e-temayül yoklaması bu yıl ilk kez online olarak düzenlendi.

Temayül yoklamasında kullanılan oylamalar direk AK Parti Genel Merkez deki bilgisayarlara düştü. Temayül sonuçları her seçim döneminde olduğu gibi bu dönemde de kamuoyu ile paylaşılmaycak. 

AK Parti İl Başkanı Kemikkıran'dan temayül açıklaması: Haberler asılsız

Ama gelin görün ki, bir takım menfaat düşkünü kişiler, Temayül sonuçlarını yaptıkları yalan haber ve paylaşımlarla insanları kandırmak istediler. Hal böyle olunca, AK Parti'den açıklama da gecikmedi.

Bazı uyanık çevrelerce yapılan bu algı ve yalan haberler ise ellerinde patladı.

Nevşehir'de temayül sonuçları haberleri asılsız inanmayın 

Temayül sonuçlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dışında hiç kimsenin görmediğine değinen AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran; "Değerli hemşirelerin AK Parti Genel merkezimiz tarafından tüm Türkiye'de 25 Mart 2023 tarihinde eş zamanlı olarak düzenlenen 28 dönem Milletvekili aday adaylığı temayül yoklamasının Nevşehir sonuçları ile ilgili olarak sosyal medyada yayınlanan haberler asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır genel merkezimiz tarafından yapılan temayül e-mail olarak yapılmış olup sonuçlar sadece sayın genel başkanımız cumhurbaşkanımız tarafından görülmektedir çıkan haberlerin hiçbir gerçek payı olmadığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz" dedi.