Temel atma törenine Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin GÜVEN, İlçe Kaymakamı Kemal Duru, İl Müftüsü, İlçe Müftüleri, çok sayıda vatandaşlarımız ve kuran kursu öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşti.
Törene Kuranı Kerim okunması ile başlandı, İlçe Müftümüzün açılış konuşması, Belediye Başkanımızın konuşmaları ve İl Müftüsünün ve Kozaklı Kaymakamının konuşmaları, Kurban Kesimi, İl Müftümüzün duası ile temel atma töreni yapıldı.
Belediye Başkanı Celalettin GÜVEN’ in konuşmasında Kozaklımıza yakışır bir cami yapmak amacıyla, vatandaşlarımızın talepleri ile bu hayırlı işe başladık. Caminin yıkılıp yeniden yapılması konusunda gayretler sarf edildi, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
Eski Merkez Camii 1960 yılında yapıldığı ve 450 m2 kapalı alana sahip olduğu ve yaklaşık 500 kişiye hizmet verdiğini söyledi.
Yeni yapılacak olan camimiz ise bodrum zemin ve mahvel katlarından oluşmakta olup, toplam 2050 m2 kapalı alana sahip olacak ve aynı anda yaklaşık 2000 kişinin ibadet etmesine imkan sağlayacağını belirtti. Kozaklımıza yakışır bir cami yapılması için emeği geçen herkese, Törene katılanlara ve Kozaklı halkımıza teşekkür ediyorum dedi. Bayraklar inmez, ezanlar susmaz diyerek sözlerini tamamladı.
 
İlçe Kaymakamımız Kemal DURU birlik ve beraberlik ve caminin Türk ve Müslüman toplumdaki yeri ve önemini belirtti.
 
İl ve İlçe Müftülerimizin Cami yaptırmanın dinimizdeki yeri ve bunun çok önemli olduğunu belirten konuşmalar yaptılar ve Kozaklı ’ya yakışır bir camii yapılması için Kozaklı halkının buna destek vereceğini inandığını söylediler.
 
Konuşmalardan sonra İl müftümüzün duası ve tekbirlerle 5 adet kurban kesilerek, temel atma butonuna Kozaklı Belediye Başkanımız Celalettin GÜVEN, İlçe Kaymakamımız Kemal DURU ve İlçe Müftümüz Rahmi YİĞİT ‘ in düğmeye basarak temel atma töreni tamamlandı.