Nevşehir İl Müftülüğü Manevi Danışmanları tarafından Asrın felaketi deprem nedeniyle İlimizde ki KYK Yurtlarında kalan Depremzede vatandaşlarımıza yönelik programlar düzenlendi.

Mübarek Üç Ayların son gecesi ve Ramazan Aynın müjdecisi olan “Berat Gecesi” dolayısıyla Nevşehir KYK Kız Yurdu, Fatıma Sultan KYK Kız Öğrenci Yurdu, Ayşe Hümaşah Sultan KYK Kız Öğrenci Yurdu ve Kapadokya KYK Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen programlarda, Nevşehir İl Müftülüğü Vazileri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri tarafından mevlid-i şerif, Kur’an-ı Kerim, salâvat ve ilahiler okunarak sohbetler edildi. İl Müftümüz Kazım Güzel tüm yurtları dolaşarak depremzede kardeşlerimizle bir araya gelerek sohbet ve dua etti.

Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel yatsı namazı öncesi yaptığı sohbetinde, geceyi ihyanın fazilet ve öneminden bahsederek, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda, İl müftümüz Kazım Güzel depremden etkilenen vatandaşlarımız, ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için dua etti.