Nevşehir 2.Amatör Küme ligi 6.Hafta maçları oynandı.

6 Takımın mücadele ettiği 2.Amatör Küme liginde MAKSAN SPOR rüzgarı esiyor.

Ligin 6. Haftasında  şu sonuçlar alındı:

MAKSAN SPOR : 3 - Nevşehir Bld. Spor : 0  ,

Telekom spor : 6 -İbrahimpaşa Spor : 3 ,

Suvermez Kale Spor : 4 - Çalış Bld.Hilal Spor : 2.

Maksan Spor Nevşehir Belediye Spor ile karşılaştı.

Müsabakaya çok hızlı başlayan Maksan Spor 7.dakikada golcü futbolcusu Şahin Neşelinin attığı güzel golle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra yine baskı kuran atak yapan pozisyona giren Maksan Spor iki net gol kaçırdı. Müsabakanın 18.dakikasında yaklaşık 15 pas yaparak rakibinin üstüne giden Maksan Spor takımı , sağ taraftan Ahmet Akının güzel ortasına takımın en çok gol atan futbolcusu Can Yılmazın harika kafa vuruşu ile 2-0 öne geçti.

Bu golden 10 dakika sonra 23.dakikada Maksan spor bu sefer Ahmet Akının düşürülmesi ile penaltı kazandı.

Atışı kullanan Ahmet Akın kaleci ve topu ayrı ayrı köşelere yolladı ve takımını 3-0 öne geçirdi. Maksan Spor 28  dakikada bulduğu 3 gol ile ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.  Maçın ikinci yarısında her iki takımda orta sahada oyunu tuttu.

Karşılıklı ataklarda gol bulamadılar. Nevşehir Belediye Spor bu sezon ilk kez yenildi ve liderliği rakibi Maksan Spora devretti.

Bu müsabakayı kazanan Maksan Spor ise 1.Amatör Kümeye yükselme adına avantaj yakaladı.  

Müsabakadan sonra Maksan Spor Teknik Direktörü Şafak Akdağoğlu şunları söyledi; "Bu sezon biz hedef olarak 1.Amatör Kümeye yükselmeyi koyduk. Bunun için Kulüp başkanımız Ali Özcan  istediğim oyuncuları ikinci tarnsfer döneminde takıma transferleri yaptı.Sezona 1-0  Nevşehir Bld Spor yenilgisi ile başladık. Daha sonra toparlandık ve arka arkaya , Telekom Sporu 3-1 , Çalış Bld Sporu 3-1 , İbrahimpaşa Sporu ise 6-1 yenerek 9 puan topladık ve  zirve iddamızı devam ettirdik.ilk yarının son haftasında ise Suvermez Kale Spor deplasmanına gittik. Takımda ilk 11 oynayan 5 kişi çeşitli sebeplerle kadroda yoktu. Buna rağmen deplasmandan 3-3 beraberlik ile döndük ve ilk yarıyı 10 puan ile ikindi sırada bitirdik. Ligin ikinci yarısının ilk haftasında tek yenilgimiz aldığımız ve bu sezon çeşitli kulvarlarda 6.kez karşılaştığımız Nevşehir Bld Spor ile karşılaştık ve çok güzel bir oyunla rakibimizi 3-0 yenerek hem rövanşı aldık , hem rakibimize ilk yenilgisini tattırdık ve hemde Liderliğe yükseldik.

Yolumuza devam ediyoruz , şimdi hemen yarından itibaren haftaya oynayacağımız ligin güçlü ekiplerinden Telekom Spor maçına hazırlanmaya başlıyoruz. Takımımız istim üstünde , biz çalışıyoruz, inandık ve başaracağız  inşallah ilk ikiye girip 1.Amatör Kümeye yükseleceğiz. Biz sonuç odaklı gidiyoruz yolumuzda. Parolamız şu : Çene yapan değil , çalışan gayret eden her zaman kazanır. Başkanımız Ali Özcanın deyimi ile ; hedefe adım adım gidiyoruz" dedi.