Gülşehir Belediyesi tarafından tam iki yıl önce yapılan Şehitlik Parkı dökülüyor. Gülşehir’in önceki Belediye Başkanı Mustafa Dursun döneminde projesi gerçekleştirilerek, 17 Nisan 2013 tarihinde yapımı tamamlanan Şehitlik Parkındaki büstler, aradan geçen iki yıla dayanamadı.

 

Tarihteki 16 Türk Devletini kuran liderlerin büstleri, seramik benzeri malzemeden yapılmış ve siyah renge boyanmış. Ancak büstlerin yapıldığı malzeme kalitesiz olmalı ki sadece iki kış ve iki yaza dayanamadı. Attila, Mete, Ahsuvar, Panu, Bayan Kağan, Alptekin, Timur, Hazar Han gibi liderlerin büstleri tel tel dökülüyor.

 

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir AKP Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Ebubekir Gizligider, Murat Göktürk, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Dursun Ertuğrul ve Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa Dursun ile çok sayıda davetlinin katıldığı Şehitlik Parkının açılışı, 23 Eylül 2013 tarihinde yapılmıştı.

 

 

İstiklal, Balkan ve Çanakkale Savaşındaki 250 Gülşehirli şehidin ismi de sembolik mezarlara yazıldı. Ancak mermer bloklar üzerine yazılan şehit isimleri okunamıyor. Şehitlerin mermer üzerine yazılan isimlerinin renkleri solmuş, boyası dökülmüş ve okunamaz hale gelmiş.

 

Bu kadar kısa zamanda bozulan büst ve yazıların bu durumu, vatandaş tarafından tepki görüyor. “Alman işini evladiyelik, Türk işini elgördülük yapıyor. O kadar para harcanan bu işlerin garantisi yok mu?” diyerek vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.

 

 

Ayrıca Şehitlik Parkında bayrak enflasyonu dikkati çekiyor. 16 Türk Devleti bayraklarının yerine Türkiye Cumhuriyeti bayrağı gönderlere çekilmiş. Çoğu bayrakların uç kenarları rüzgardan zedelenmiş durumda.

 

Gülşehir ilçesi 30 Mart seçimlerinden sonra Milliyetçi Hareket Partisi adayı Vahdi Arısoy seçimi kazanmıştı. Türk Devleti bayrakları ve Attila, Mete, Ahsuvar, Panu, Bayan Kağan, Alptekin, Timur, Hazar Han gibi Büyük Türk liderlerin büstleri tel tel dökülüyor olması ve MHP Belediyesinde böyle durumların olması hiç yakıştıramadık.

 

Bu duruma ilçe sorunları ile ilgilenen Sayın Belediye Başkanımız hemen çözüm üreteceğini düşünmekteyiz. Şehitlerin ruhları sızlıyor.