CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş Nevşehir Milli İrade Caddesi'nde düzenlenen Millet Buluşması Programı’na katıldılar.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Nevşehir'de, ABB Başkanı Mansur Yavaş'la beraber vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Millet Buluşması kapsamında Nevşehir Mitinginde konuştu.

Mansur Yavaş Nevşehir'de millete seslendi: Halkı saf zannediyorlar!

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Togg, Siha, Anadolu gemisi vs... Bunlar sanki hükümetin parasıyla yapılmış milletin parasıyla yapılmamış gibi sunularak sergileniyor. Biz gidersek bunlar batar diyor. Asla batmaz. Sizden öncekiker Roketsan'ı, Aselsan'ı nasıl bırakıp gittiler. Kimsenin babasının malı değildir. 

Artık nefret siyaseti bitecek. Korku siyaseti bitecek. Çok daha iyi yönetimler gelecek.

"En büyük beka sorunu iktidarın kendisidir"

Alışmışlar, her seçim ‘beka.’ Seçim biter ‘beka’ da biter. Ülkedeki mülteciler bekamızı tehdit ediyor. Ülkemizdeki pahalılık bekamızı tehdit ediyor. İddia ediyorum, en büyük beka sorunu, bu iktidarın kendisi haline geldi. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Sen beşli çetelere bulurken para var, vatandaşa gelince yok. Onlardan o paraların tamamını son kuruşuna kadar alacağım ve millete vereceğim. 

Mansur Yavaş'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu.

Kılıçdaroğlu meydandaki gençlere seslenerek "Demokrasiyi getirecek olanlar sizlersiniz. Otoriter bir yönetimi demokratik yöntemlerle değiştirin. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak" dedi.

Bakın Türkiye’nin geldiği noktaya bakın. Bu ülkede soğan sorunu var mıydı ? Soğan lüks olmaya başladı. Bu ülkede saman sorunu var mıydı? Saman dış ülkelerden geliyor. Eti, arpayı, yulafı dışarıdan getiriyorsun. Bizim çiftçi nasıl gelişecek. Biz kendimiz üretmeliyiz. Her şeyin dışarıdan gelmesi, toplumun fakirleşmesi demektir. Hepimiz fakirleştik."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından altılı masa il başkanları,CHP'li Belediye Başkanları, CH ve İYİ Parti Nevşehir Milletvekili adayları sahneye davet edilerek toplu fotoğraf çekildi.