Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü ve ÖSYM Nevşehir Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Semih Aktekin,  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2023-MSÜ )’nün sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Rektör Aktekin, “ÖSYM tarafından Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nı, üniversitemizde yaptığımız hazırlıklar ve aldığımız tedbirler kapsamında sorunsuz bir şekilde tamamladık. Üniversitemiz ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı bir okullumuzda saat 10:15'de başlayan ve 165 dakika süren sınava, 1523’ü kadın aday ve 1346’sı da erkek aday olmak üzere toplam 2869 aday katıldı.

Sınavın tüm aday öğrenciler için bir kez daha hayırlara vesile olmasını temenni ederken, 10 binada ve 133 salonda gerçekleştireceğimiz sınavımızın başarılı ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında görev alan üniversitemiz akademik ve idari personelimize, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri ile bina ve sınav güvenliğinden sorumlu Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü personeline görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.