Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Derinkuyu ilçesi Suvermez kasabasındaki ruhsatlı jeotermal alanı arama ruhsatı verilmesi için ihaleye çıkardı.

Ruhsatlı jeotermal alan ilanı Resmi Gazete'de yayınlandı. İlana göre MTA Suvermez kasabasındaki ihale kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile yapılacak. Komisyonun isterse ihale açık artırma ile tamamlanabilecek.

 Ruhsatlı jeotermal alan için 50 bin dolar geçici teminat verecek. İhale MTA Genel Müdürlüğü Encümen Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek. İhale için son teklifler 4 Mart 2014 tarihinde saat 11.00'da verilecek ve İhale dokümanı MTA Genel Müdürlüğü Fizibilite Etütleri Dairesi Ruhsat Hakları Koordinatörlüğü adresinde görülebilecek. İhale dosyaları 200 TL karşılığı aynı adresten temin edilebilecek. İhaleye teklif verecek olanların ihale dokümanını satın almaları zorunlu olacak.  

2012 yılı içerisinde başlayıp 2013 yılı başında tamamlanan Derinkuyu ilçesi Suvermez’deki jeotermal alanı 2505 m derinliğe sahip...