Şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan, bazı hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılankeme mantarı (Domalan Mantarı) Nevşehir'de vatandaşların gelir kapısı oldu.

Pek çok sağlık sorunu karşısında etkili bir çözüm imkanı sunan Nevşehir'in birçok bölgesinde doğal olarak kendiliğinden yetişen mucizevi lezzeti kemenin faydaları nelerdir?  "Domalan" mantarı (keme) almak isteyenler bu haber size! 

Nevşehir'de büyük ilgi gören ve afrodizyak özelliği olduğu belirtilen 'keme' (dolaman) mantarı için köylüler altın arar gibi arazide keme arıyor... Avrupa'da altın değerinde olan keme için Nevşehir'de organik olarak toplaypı satan bir vatandaşımız isteyenlerede satışını yaptığını ifade etti.

Sezon bitmeden sipariş için ulaşın

Trüf mantarınin bir çeşidi olan Domalan Mantarı dolaman keme mantarı satıyorum. Türkiyenin her bölgesinden istediğiniz miktarda sipariş verebilirsiniz...

İrtibat: 0 532 221 21 23

YURT DIŞINDAN BÜYÜK TALEP VAR

Domalan mantarı diğer mantar türleri gibi zehirli değildir. Birçok türü var. Et niyetine birçok yemeğin içerisine katılabiliyor. Domalanı su böreğinden saç böreğine, ızgarasından yemeğine ve kızartmalı yumurtaya kadar birçok yemek çeşidinde kullanmak mümkün. Domalan mantarının yemekleri oldukça lezzetli. Domalan mantarı, yemeklere lezzet vermenin yanı sıra insan vücuduna da birçok fayda sağlıyor. Bitkisel tedavilerde kullanılıyor. Kolesterolü dengeliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kalp ve damar sağlığı için önerilen gıdalar arasında yer alıyor. Bu kadar çok özelliğe sahip olması mantarı daha değerli kılıyor. Yurt dışından özellikle domalan mantarına büyük ilgi var.

Doymamış yağ asidi içeren keme mantarı, et kadar sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Keme mantarının faydaları şu şekildedir:

  • Yüksek kolesterole iyi gelir.
  • Kolesterolü korur.
  • Göz hastalıklarına iyi gelir.
  • Omurilik güçlendirmede oldukça etkilidir.
  • Afrodizyak etkisi yaratır.
  • Önemli bir lif kaynağı olması nedeniyle etkin şekilde diyet yapma imkanı sağlar.

DOLAMAN MANTARI FİYATI NE KADAR?

Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de, bahar mevsiminde araziye çıkanlar, altın arar gibi 'domalan' adı verilen mantarı arıyor. Geçen yıl kilo fiyatı 300-400 TL'den alıcı bulan ve bu sene 600 TL'ye yükselen domalan mantarının bulunması için taş ve otların altlarına kadar bakılıyor. Patates yumrusuna benzeyen domalan mantarının kırmızı et kadar besleyici proteini ve lif kaynağı olduğu biliniyor.