Nevşehir İl Genel Meclisi Üyesi Turan Balak, görevinden istifa edip, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Turan Balak, 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için AK Parti İl Başkanlığı’na başvuru yaptı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Turan Balak, daha sonra AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran'ı makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvuru dosyasını teslim etti.

Turan Balak, resmi başvuru sonrası yaptığı açıklamada şunları ifade etti; 

"Sevgili Hemşehrilerim,
Kıymetli Dostlar,
Basınımızın Değerli Mensupları,


Hepinizi saygıyla selamlıyorum.


Konuşmama başlamadan önce, bu toprakları bizlere vatan kılan şanlı ecdadımızı rahmet, minnet ve hürmetle yâd ediyorum.

Hepimiz biliyoruz ki doğumdan ölüme kadar bizi manası ve mayasıyla yoğuran Nevşehir’imiz, kadrini bilenler için ekmek kadar mübarek, su gibi aziz bir memlekettir.

Cenab-ı Hakk’tan niyazımız, ceddimizin kutlu emaneti olan bu topraklara yaraşır nice hizmetleri bizlere nasip etmesidir.

Nevşehir’imizin her bir evladı gibi biz de gözlerimizi dünyaya bu cennet köşesinde açtık. Havasını ciğerlerimize çektik, suyunu içtik, toprağından beslendik. İnsanından vefayı, sadakati, mertliği, cömertliği, vatan için nefer olmayı öğrendik. Büyük emeklerle yetiştirdi bu memleket bizi. Nitekim büyüklerimiz bu memlekete olan borcumuzu her fırsatta kulağımıza fısıldadı.   

Biz henüz 18 yaşında gurbete giderken sinemizde bu borcun ağır yükünü taşıyarak gittik. Avrupa’nın kalbi sayılan Belçika’da geçirdiğimiz 13 yıl da yine attığımız her adımı bir vefa şuuruyla attık. Bu 13 yılda zalime dost, mazluma hasım olan Avrupa’dan başka bir şey görmedik. Bu 13 yılda ne zaman yüzümüzü Türkiye’ye dönsek Avrupa’nın bu riyakârlığına rest çekmiş, zalimin gücüne karşı bayrak açmış bir lider gördük. Dünya mazlumlarına umut olmuş bir Müslüman gördük. İşte bunun için dedik ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolu, yolumuz; davası, davamızdır. Bunu dediğimiz ilk günden bugüne bir an bile sağa sola bakmaksızın AK davanın hizmetkârı olduk, olmaya da devam ediyoruz hamdolsun. 

Bu şuurla siyaset sahnesindeki gayretlerimiz 2013 yılında UEDT(Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Belçika Gençlik Kolları Başkanlığı ile başladı ve yine UEDT’de Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğiyle devam etti. Yine 2016-2018 yılları arasında AK Partimizin Brüksel Temsilciliğinde Avrupa Parlamentosu lobi faaliyetlerinde liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde mazluma ses garibana nefes olmak gayesiyle çeşitli faaliyetlerde bulunduk.     

2019 yılında memleketimize, Nevşehir’e döndük. Uğruna ömrümüzü vakfettiğimiz davamızda, şahsımıza tevdi edilen her vazifeyi, hamdolsun amasız fakatsız yerine getirdik. 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Gülşehir merkez ve köylerimizdeki hemşehrilerimizin büyük teveccühüyle 31 köyümüze hizmet etmek üzere AK partimizden İl Genel Meclis üyeliğine seçildik. Bu vazifede 4 yıl köyümüzü kentimizi, dağımızı bayırımızı, karış karış gezdik.

Derdiyle dertlenip sevinciyle mutlu olduğumuz insanımızdan nice tecrübeler edindik.

Edindiğimiz tecrübeler ve insanımızdan aldığımız ilhamla bugün yeni bir vazife için karşınızdayız. Önce Nevşehir’imize, ardından bütün memlekete hizmet edebilmek gayesiyle 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için İl Genel Meclis Üyeliği görevimizden ayrılıyoruz.

Görevim boyunca istemeden de olsa üzdüğüm kırdığım hemşehrimiz varsa hepsinden haklarını helal etmelerini istirham ediyorum.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde mazlumların umudu olan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye yüzyılı için mücadele veren bu aziz milletin Allah yâr ve yardımcısı olsun."