31 Mart yerel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde Nar kasabasında özellikle AK Parti ve MHP'nin kimi aday göstereceği en çok merak edilen soruların başında yer alıyor. 

Aday adaylık başvuru sürecinde aslında en çok gözler O'nu aradı ama...

AK Parti'den 13 isimle en çok aday adaylık başvurusu ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Nevşehir merkez ilçeye bağlı Nar kasabasında vatandaşların tercih ve arayışları ise yapılan anket ve çalışmalarda çok farklı bir ismi işaret etti.

Peki, kimdi bu isim...Tabi ki Bilal Altunbaş'tan başkası değildi...

Kendisine büyük bir teveccüh var...

Yolbaşı Kırtasiye'nin işletmecisi ve Nevşehir'in sevilen esnaflarından Bilal Altunbaş, resmi başvuru sürecinde aday olmadı belki ama her yerde onun ismi çıkıyor...

Hal böyle olunca hemen akıllara AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şu sözü geliyor: "Bölgesinde sevilen, liyakat sahibi, hakta karşılığı olan, istenilen biri varsa kendileri gelmesede, bulup çıkartacağız..."

Erdoğan ne demişti? "Gelin bir hatırlayalım ve hafızaları tekrar tazeleyelim..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, 'Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur.' diye bize aday teklifiyle gelmesin. Gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin. Adayın da bir karşılığının olması lazım, sadece partinin karşılığına sığınan bir adaylık değil, aday da prim yapacak. Tuttuğunu koparacak, mütevazı olacak... AK Parti'nin kapıları herkese açıktır. Gerekirse, bu vasıftaki kimselerin partimize gelmelerini beklemeden gidip kendimiz bulacağız."

Acaba bulmamız gerekiyor mu? Elbette, bu kadar çok aday adayı olması siyasi bir parti için asla seçimlerin kazanılacağı anlamı ifade etmiyor.

Nar kasabasında bu kadar çok aday adayı olması bir tarafa aday gösterilecek şahsın 13 değilde 14 isimden biri olarak gösterilmesi neyi değiştirir. Bilakis aynı dava etrafında birleşerek ortak adayımız diyebileceği, hele hele her kişinin kabul göstereceği bir kişi ise...

Aday olmadı ama Nar'da en çok onun ismi geçiyor... 

Bu süreçte kendisine bir teklif gider mi? Bu teklif kabul görür mü? Cumhur ittifak adayı mı olur? tabiki bunlar işin diğer boyutu ve teferruatı ... Şuan için tek bir gerçek var ki, o da Nar kasabası halkında Bilal Altuntaş'ın bir karşılığı olduğu gerçeğidir. 

İşte tüm bu parametreler doğrultusunda, Nar kasabası için Bilal Altunbaş Belediye Başkan adayı gösterilirse kimse şaşırmasın ... Çünkü, 31 Mart tarihi AK Parti için belkide tarihi seçimlerinde ötesinde miladi önem taşıyan bir seçim. Bu yüzden AK Parti teşkilat ve Genel Merkezin malum bu çok uzayarak gecikmesine sebep olan, süreçte aday adayları hakkında yapılan çok detaylı araştırmalar, kamuoyu araştırmaları, anketler gibi en küçük bir meteryalller bile asla gözardı edilmiyor. Hem ülkemiz hemde milletimizin geleceğinin oylanacağı o gün için en doğru ismin aday olarak belirlenerek kararın verileceği  ve halkın huzuruna çıkarılması için çalışıldığı ise bir gerçek.

AK Parti ve MHP'nin ortak adayı olabilir... 

Hatırlanacağı üzere, Nevşehir İmam Hatip Lisesi Mezunu olan Bilal Altunbaş, 2014 Yerel seçimlerinde MHP'den Nar Belediye Başkan adayı olarak seçimlerde yarışmış, ve o seçimleri çok az bir oyla kaybetimişti. Ne diyelim Nar kasabamız için en hayırlısı neyse o olsun. Ama önce tabiki halkın istediği olsun.