Çin, Kore ve Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerinde yıllardır süre gelen mutfak geleneği chopstick de denilen yemek çubukları ile yemeklerini tüketirler. Nevşehirli değerli hemşehrimiz NEVBİAD Başkanı ve Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin'in de geçtiğimiz gün yolu bir sushi restoranına kesişti. 

Tekin'in Uzak doğu mutfağıyla imtihanı da eğlenceli dakikalar yaşanmasına neden oldu. Çubukları büyük bir ustalıkla kullanan Tekin, Uzakdoğu mutfağınıda keşfetmiş oldu.

Tabi biz, bu hoş ve tamamen doğal görüntülerde değerli hemşehrimizin Sushi İle İmtihanında acaba yemek çubuğunu kullanabilecek mi kullanamıyacak mı şeklinde işin magazinsel tarafı ile uğraşa duralım, Kaymakam Tekin öyle bir konuya vurgu yapıyor ki işte tamda oraya nokta koymak gerekiyor...!

Demir, Çelik üretiminde Dünya'nın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Japonya ve Çin'de pekala çatal ve kaşık kullanılabilecekken hala yemeklerini tahta çubuk kullanarak tüketmeleri aslında onların geleneklerine olan bağlılıklarını ve kültürlerine ne kadar sahip çıktıkların gösteriyor. Türk Mutfağı olarak, Dünya'nın en zengin mutfağına sahip olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeksizin geleneksel lezzetlerimizi koruyarak yaşatmalı ve yemek kültürümüze sahip çıkmalıyız" dedi. 

Tekin, "Anadolu kültürünün en güzel örneklerini sergileyen ve insanın iştahını açan, neşesini getiren mutfakların yerini hiçbir şey tutmaz" dedi.