Nevşehir'de hiçbir aydınlatmanın olmadığı Acıgöl yolu, akşam saatlerinde karanlığa gömülüyor! Bu yolu kullanan sürücüler, akşam saatlerinde hiçbir ışıklandırmanın olmaması nedeniyle karanlıkta kalan bölgenin kazalara davetiye çıkardığını dile getirdiler. 

Nevşehir'de ‘Karanlık Yol’  Sürücüleri Korkutuyor!

Nevşehir-Acıgöl yolu üzerinde devam eden yol yapım çalışmalarında dubalar ve tabelaların çoğu yetersiz ve uygun yerde olmadığı için sürücüler açısından ​​​​​​büyük tehlike arz ediyor.

Eğer bu yolu akşam hava karardığı saatlerde kullanacaksanız daha da dikkatli olmalısınız. Zira yapımı devam eden yol çalışmasında "IŞIKLI" ikaz levhaları olmadığından kazalara adeta davetiye çıkartıyor.

Bu konuda FİB Haber Merkezi ihbar hattına endişelerini dile getiren duyarlı bir vatandaşımız; "Karapınar kasabasının çıkışından Boğazköy organizeye kadar bölünmüş yoldaki dubaların kedi gözü özelliği yok işaret levhaları yetersiz özellikle akşam yolculuğunda kazaya davetiye çıkarıyor. Özellikle akşam saatlerinde yolculuk yapanlar şeridini bulmakta zorluk çekiyor. Allah rızası için hiç ilgilenen yokmu? illaki bir kaza olması mı gerekiyor tedbir almak için İlgili ve yetkili kişileri tedbir almaya davet ediyorum." dedi.

Önce tedbir alınmalı sonra çalışmalar en kısa sürede tamamlanmaladır...

Nevşehirli duyarlı sürücüler ve vatandaşlar; Nevşehir-Aksaray yol yapımında trafik işaret ve yönlendırme tabelalarının yetersizliğini dile getirirlerken ayrıca hava karardığında bu yol üzerine acil ışıklı işaretlerin konulması gerektiğini ifade ediyorlar.

Yaşanan sıkıntılara tepki gösteren sürücüler, “İşimiz sebebiyle her gün bu yoldan geçmek zorundayız. Aydınlatma yetersiz. Lütfen, yapılan bu çalışmalar hızlandırılsın” dedi.

 'Bu yolda her an kaza kaçınılmaz!' 

Özellikle geceleri büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden araç sürücüleri , “Gece yolun karanlık olması nedeniyle sorun yaşıyoruz. Bunun için de yetkililerin yol ile ilgili olarak daha geniş tedbir alınması şart. Burada olan kazaların bir çoğu yeterli tedbirin olmamasıdır” diye konuştu.

Öte yandan Nevşehir Organize Sanayi bölgesi önünden itibaren; Acıgöl girişine kadar 6,8 kilometrelik yolun 5 kilometrelik kısmında devam eden çalışmaların Kurban Bayramı öncesi sıcak asfalt serimi yapılmış olarak açılması bekleniyor.

Sürücülerimizede bir hatırlatmada bulunalım;  Dikkatli olun. Sürat ve yakın takip yapmayın. İşaret ve işaretçilere uyun.  

FİB Haber Merkezi olarak yetkilileri bu konuda uyarıyor ve göreve davet ediyoruz.


 

Editör: İbrahim UYSAL