4 Bölgeye Acil 4 Okul Lazım

NEVŞEHİR(MHA) Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir il merkezinde acilen 4 ayrı bölgede 4 okula ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

İl Merkezindeki okullaşma yapısına bakıldığında ve semt semt okul ihtiyaçlarını gözden geçirildiğinde il merkezindeki 4 noktanın öne çıktığına değinen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, EROS bölgesindeki okulların nasıl değerlendirileceği konusuna da bir an önce açıklık getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Uğur, “İlimizin eğitim konusundaki ihtiyaçlarını bizden başka kimse dile getirmiyor. Nevşehir’de 4 bölgeye 4 acil okul lazım. 2. Etap TOKİ’deki 30 Ağustos ve İstiklal Okullarının binası yetmiyor. Oraya acil bir okul yapılması gerek. Yine Yeniçeşme, Damat İbrahimpaşa ve Güzelyurt bölgesinde yeni bir okulun yapılması elzem. İmam Hatip Ortaokulu ile ilgili ciddi sorunlar var. Öte yandan ERAS bölgesinde ciddi bir okullaşma sorunu bulunuyor. Oradaki okul binalarının nasıl değerlendirileceği konusunda belirsizlik sürüyor. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi üstlenmeli” diye konuştu.